Ostalo 1. lipanj 2015.

Fešta od Jagoda

Fešta od Jagoda
Ljubitelji jagoda ovog su vikenda došli na svoje. Torte, kolači i napitci, čiji je glavni sastojak mnogima najdraže voće, bili su na menijima ugostiteljskih objekata i hotela od Jadranova, preko Dramlja i Crikvenice, sve do Selca.

Upravo je Selcu pripala čast da ugosti centralni dio 5. Festivala jagoda, dvodnevne gastro manifestacije.

Prodano je ukupno dvije tone jagoda, dvije tisuće kolača i ostalih proizvoda od jagoda, a festival je posjetilo oko dvije tisuće gostiju iz čitave županije. Organizatori su zadovoljno trljali ruke, a uz broj posjetitelja, iz godine u godinu, raste i broj izlagača. 

Vikend je bio rezerviran za cjelodnevne prodajne izložbe jagoda, slastica, proizvoda od jagoda i suvenira te posebnu ponudu pića s jagodama. Subotu je na rasporedu bila dječja likovna radionica i nastupi dječjih zborova Radost i OŠ Zvonka Cara te zbora KUD-a Neven, dok se za zabavni program pobrinuo sastav Klamaruša, a jučer je ta čast pripala Triu Crikvenica.

Turistička zajednica Grada Crikvenice festival organizira u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda “Jagodni prsten” iz Zagreba. U bogatom ovogodišnjem programu sudjelovali su i Jadran Crikvenica, budući ugostitelji iz Srednje škole dr. Antuna Barca, Kavana Toš i Slastice Selce.

Izvor: TZG Crikvenice