Ostalo 14. travanj 2016.

Festival cvijeća u Crikvenici

Festival cvijeća u Crikvenici
Proljeće je stiglo, a s njime i duži i topliji dani, stvoreni za boravak na otvorenom i uživanje u brojnim aktivnostima. Centar Crikvenice će ovoga tjedna biti još ljepši i veseliji. Ukrasit će ga predivno i raznovrsno cvijeće i biljke, u sklopu proljetnoga, 15. Festivala cvijeća, koji će se održavati od 14. do 17. travnja. 
 
Posjetitelje očekuje prodajna izložbu cvijeća, sadnica i vrtnog programa, a izlagači će im zasigurno dati brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju vrta i okućnice.
 
Otvorenje Festivala cvijeća je u četvrtak, 14. travnja u 11 h na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a svojim će ga nastupom uljepšati djeca iz Dječjeg vrtića "Radost" te crikveničkih osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara. 
 
Organizator 15. Festivala cvijeća je "Alpe-Adria-Expo", suorganizatori TZG Crikvenice i "Eko-Murvica" d.o.o., a pokrovitelji Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.
 
Županijska smotra učeničkih zadruga
 
Osim toga, crikvenički će trg u petak, 15. travnja ukrasiti i maštoviti i originalni radovi tridesetak vrijednih učeničkih zadruga iz Primorsko-goranske županije. Naime, Učenička zadruga "Zvončica" iz crikveničke Osnovne škole Zvonka Cara domaćin je Županijske smotre učeničkih zadruga. 
 
Mladi će kreativci svoju radosnu energiju prenijeti posjetiteljima, koji će uživati u izložbi na otvorenom i moći kupiti jedinstvene suvenire ili poklone za svoje najmilije. 
 
Smotra će se održati u suradnji s Učeničkom zadrugom "Cibor" iz crikveničke Srednje škole dr. Antuna Barca te pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Izvor: TZG Crikvenice