Ostalo 3. prosinac 2021. K.V.

Foto izložba “Šapicama po PGŽ 2021.” u “Cukarikafeu”

Foto izložba “Šapicama po PGŽ 2021.” u “Cukarikafeu”

Riječki kafić “CukariKafe” i ove će godine ugostiti izložbu “Šapicama po PGŽ”, kojom se obilježava Međunarodni dan zaštite životinja. 

Svakog se listopada održava foto natječaj u organizaciji KRAS- a i Primorsko- goranske županije, kojim se želi posvetiti pažnja pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. 


Upravo zato je 4. listopada proglašen je Međunarodni danom zaštite životinja, a prvi puta se obilježio priredbom 1925. u Berlinskoj dvorani sportova. 

Otvaranje izložbe je u subotu, 4. prosinca u 11 sati, dok sat vremena kasnije najmlađe očekuje čitaonica edukativne slikovnice “Izgubljeni Flegi”.


Također, posjetitelji će imati priliku saznati korisne informacije o pravima i obvezama vlasnika pasa kako bi se što bolje brinuli o njima.

"KRAS" je radna skupina za zaštitu životinja osnovana pri Primorsko- goranskoj županiji koja provodi aktivnosti za promociju dobrobiti životinja. Jedna od takvih aktivnosti je i ova izložba u koju su se aktivno uključili autori fotografija i domaćin Cukarikafe .

Prošećite svoje šapice do “Cukarikafea” i bacite oko na super fotke četveronožnih ljubimaca, pozivaju organizatori.