Ostalo 9. svibanj 2016.

Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke

Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke
Raznolika, ukusna, mirisna, profinjena, temeljena na zdravim, autohtonim namirnicama... takva je Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke, koja će vas svojim zavodljivim okusima "osvajati" od 10. svibnja do 19. lipnja. 

Kako bi posjetiteljima još više približila svoju bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu, temeljenu na zdravim namirnicama, Turistička zajednica grada Opatije, u suradnji s turističkim zajednicama Opatijske rivijere i Turističkom zajednicom grada Rijeke, organizira manifestaciju "Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke". 

Tijekom ove gastronomske avanture u više od 70 restorana, konoba, kavana i slastičarnica Opatijske rivijere i Rijeke nudit će se vrhunske gurmanske delicije s autohtonim namirnicama. 

Kvarnerski meniji po popularnoj cijeni od 100 kuna po osobi nudit će se utorkom u brojnim restoranima i konobama u Opatiji, Rijeci, Lovranu, Ičićima i Mošćeničkoj Dragi.

Četvrtkom će velik broj ugostiteljskih objekata diljem Rijeke i Opatijske rivijere nuditi menije na bazi kvarnerskog škampa i autohtonih namirnica po izboru šefa kuhinje.

Svakog utorka i četvrtka u pojedinim kavanama i slastičarnicama, u Rijeci i Opatiji, odvijat će se Slatka Gourmet priča s ponudom slastica na bazi sezonskih namirnica.

U sklopu manifestacije Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke održat će se i niz programa. 

Nedjelju 19. svibnja, od 11 do 15 sati, u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer" predstavit će se ugostitelji Opatijske rivijere sa svojom bogatom gastro ponudom s vrhunskim zalogajima i Udruga Žlahtina s ponudom vrhunskih vina po cijeni od 10 kn. Na šetnici uz more će se moći degustirati i kupiti autohtoni proizvodi direktno iz ruku proizvođača, a posjetitelji će uživati u nastupu Dina Antonića i 4 Shades te izložbi multimedijalnog umjetnika Edvina Šabanovića koji gostuje na ovogodišnjem opatijskom Op Art festivalu.

U Rijeci se od 24. do 31. svibnja održava manifestacija “Srdela je in”. Utorak (24. svibnja) Ispred HNK Ivana pl. Zajca predstavit će se riječki ugostitelji s bogatom ponudom kvarnerskih delicija i slastica i Udruga Žlahtina s ponudom vrhunskih vina, a sve uoči premijere Gala baleta s najljepšim ulomcima klasičnog i suvremenog repertoara. Vrhunski zalogaji nudit će se po cijeni od 10 kn. Za glazbeni ugođaj zaduženi su Alba i Leo. U slučaju kiše, manifestacija će se održati 27.05.

Od 31. svibnja do 7. lipnja u Rijeci se održava “Tjedan trešanja”, dok će se “Dani črešanj va Lovrane” održavati od 11. do 19. lipnja, kada će se u lovranskim kavanama i restoranima nuditi kolači i jela od trešanja.