Ostalo 29. srpanj 2022. Izvor: JRBF

Matulji i blues vole se javno već više od desetljeća

 Matulji i blues vole se javno već više od desetljeća
'Sir' Oliver Mally duo i Jumping Matt & His Combo napravili sjajnu atmosferu "na Štacione"

'Sir' Oliver Mally duo i Jumping Matt & His Combo imali su čast da svojom svirkom inauguriraju novu koncertnu lokaciju u Matuljima- staru željezničku stanicu odnosno Štacion kako ga zove domaće stanovništvo. Simbolika koju željezničke pruge imaju u bluesu nerazdvojiva je od prvog ikad odsviranog tona blues pionira, a upravo ta magična povezanost mogla se osjetiti na jučerašnjoj festivalskoj večeri ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala. Fenomenalna scenografija koju je dodatno začinio prolazak vlaka dodatno je začinila cjelokupni dojam u punom gledalištu, koje je stiglo poslušati i podržati “Blues pul Matuj”.  


Akustični set i zagrijavanje za nešto življe ritmove predstavio nam je ‘Sir’ Oliver Mally duo, koji se predstavio s autorskim pjesmama i brojnim obradama, a na bini mu se kao poseban gost pridružio Mátyás Pribojszki na usnoj harmonici. 

Jumping Matt & Combo band demonstrirali su sjajno spajanje blues rocka te izvrsno sviranje usne harmonike, a velikim aplauzom bilo je nagrađen njegov Mattov solo među publikom.


“Fantastičan nastup je iza nas na predivnoj željezničkoj stanici u Matuljima. Publika i lokacija bili su predivni. Bilo nam je zaista zabavno i stvarno je bilo zadovoljstvo svirati ovdje. Nadam se da se vidimo neki sljedeći put”, istaknuo je Mátyás Pribojszki nakon nastupa... 

Matulji i blues vole se javno već više od desetljeća, a nova koncertna lokacija na Štacionu dala je i dugo iščekivanu vizualnu dimenziju koja je nedostajala tijekom dosadašnjih izdanja...