Ostalo 16. kolovoz 2022. Izvor: TZG Crikvenica

Najstariji plivački maraton na Jadranu okupio 256 plivača

 Najstariji plivački maraton na Jadranu okupio 256 plivača
Najstariji plivački maraton na Jadranu Šilo- Crikvenica održan je 112. puta, a slavio je Talijan Marco Urbani

Crikvenički akvatorij je jučer, na blagdan Velike Gospe, izgledao kao najljepša fotografija s razglednice. Predivno ljetno poslijepodne, modro more puno plivača i brodica u pratnji, navijači u Crikvenici i u Šilu… 


Najstariji plivački maraton na Jadranu Šilo- Crikvenica održan je 112. put po redu, ove godine u poslijepodnevnom terminu, u 18 sati. Okupio je 256 natjecatelja koji su, osim iz Lijepe naše, došli iz Belgije, Australije, Francuske, Slovenije, Mađarske, Italije, Ukrajine, Slovačke i Njemačke. Tijekom trajanja natjecanja primjenjivala su se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja su provodili vrhovni sudac i sudački žiri.


Pobjedu je odnio Talijan Marco Urbani koji je postigao novi rekord staze duge 3,5 km s vremenom od 39 minuta i 15 sekundi i time srušio rekord star 12 godina. Drugo mjesto osvojio je Vito Lončarić, a treće Damian Gardašanić. U ženskoj konkurenciji prva je utrku, nakon 45 minuta i 23 sekunde, završila Klara Kosanović, a rame uz rame na cilj su doplivale drugoplasirana Mia Klasić i trećeplasirana Lana Vale.


Službeni završetak natjecanja bio je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada se održala u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića. Pobjednicima je nagrade uručila direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić, uz pomoć maskote Antona. Nakon završetka službenog, uslijedio je zabavni dio programa u kojem je grupa “Grooversi” fenomenalnim nastupom rasplesala sve prisutne.