Ostalo 9. rujan 2017.

Opatija nastavlja s odličnim turističkim rezultatima

Opatija nastavlja s odličnim turističkim rezultatima
Nakon odličnog turističkog prometa ostvarenog u lipnju (26% više ostvarenih noćenja) i srpnju (9% više ostvarenih noćenja), Opatija je s dobrim rezultatima nastavila i u kolovozu.

Na području Turističke zajednice grada Opatija u kolovozu je boravilo 58.190 gostiju (4% više nego lani), koji su ostvarili 245.154 noćenja, a što je 3% više u odnosu na kolovoz prošle godine.

Najviše noćenja u kolovozu su ostvarili gosti iz Njemačke, dok su na drugom i trećem mjestu Austrijanci, odnosno Talijani. Četvrti su Mađari, peti domaći gosti, a odmah iza njih su gosti iz Rusije, Nizozemske i Poljske.
 
Porast i u prvih osam mjeseci

U prvih osam mjeseci ove godine na području Turističke zajednice grada Opatija ostvareno je 936.343 noćenja što je 8%, odnosno, 71.263 noćenja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U istom razdoblju u Opatiji je boravilo 284.106 gostiju, što je 5% više dolazaka nego prošle godine.

Najveći broj noćenja ostvaren je u hotelskom smještaju, čak 73,06 posto, nakon čega slijedi privatni smještaj, a najmanji dio otpada na nekomercijalni smještaj.

Porast broja noćenja je ostvaren sa svih glavnih tržišta i to iz Austrije, Njemačke, domaćeg tržišta, Italije i Mađarske, ali i s ostalih tržišta poput: SAD-a, Rusije, Poljske, Velike Britanije, Srbije i Slovačke.

Opatija lovi rekord od 1.270.000 noćenja

“Očekivali smo odličan turistički promet u kolovozu, što se i ostvarilo jer smještajni kapaciteti bili su u potpunosti popunjeni. Opatija nastavlja bilježiti rekordne turističke rezultate, a uzimajući u obzir odlične najave za nastavak turističke godine, Opatija bi ove godine mogla doseći rekordnu brojku od 1.270.000 noćenja. Očekujemo i značajan rast prihoda, kako kod smještajnih kapaciteta, tako u brojnim ugostiteljskim objektima u kojima se tijekom ljeta tražilo mjesto više,” zaključila je direktorica TZG Opatija Suzi Petričić.