Ostalo 20. travanj 2020.

Stožer: “Idemo prema popuštanju gospodarskih mjera”

Stožer: “Idemo prema popuštanju gospodarskih mjera”

U protekla 24 sata nema novooboljelih, dok je u proteklih sedam dana na području Primorsko- goranske županije zabilježen tek jedan novi slučaj zaraze Covidom- 19. Iz županijskog Stožera civilne zaštite poručuju da idemo prema popuštanju gospodarskih mjera.

U Primorsko- goranskoj županiji nema novooboljelih u protekla 24 sata, dok je proteklog tjedna zabilježen tek jedan slučaj zaraze koronavirusom Covid- 19. Još dvije osobe su ozdravile pa je broj zaraženih trenutno 41, a broj ozdravljenih 27. Nakon što su jučer u večernjim satima popuštene mjere kretanja unutar županije danas stižu nove dobre vijesti.

“Primorsko- goranska županija i Stožer su sada u proaktivnoj fazi. Idemo prema sljedećem koraku, a to je popuštanje gospodarskih mjera, odnosno vraćanje svih onih djelatnosti koje su morale biti zatvorene i morale biti u mirovanju. To je niz obrtnika i poduzetnika, za koje aktivno s nacionalnim Stožerom i svima ostalima komuniciramo kako bi došli u situaciju da vrlo brzo otvore. Naravno uz poštivanje svih mjera koje će struka naložiti. Vjerujem da će nešto od toga biti i ovaj tjedan komunicirano na državnoj razini”, najavio je Marko Boras Mandi, načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ, naglasivši kako naša županija ima uvjerljivo najbolje rezultate u borbi protiv pandemije.