Ostalo 9. ožujak 2019.

“Sve za našu djecu” za senzornu sobu 

“Sve za našu djecu” za senzornu sobu 
Počela je nova humanitarna akcija Sve za našu djecu u organizaciji Kanala Ri I Udruge Riječko srce. Akcija je namijenjena uređenju senzorne sobe za terapiju djece s down sindromom koja će se urediti u prostorima Udruge za sindrom down Rijeka 21. 

Uz središnji veliki humanitarni koncert na Trgu Riječke rezolucije 16. svibnja, uz direktan prijenos i call centar na Kanalu Ri, za desetak dana održat će se još jedan humanitarni koncert povodom Svjetskog dana osoba s down sindromom. 

Dva koncerta

Koncert će se održati 19. ožujka u 19 sati u HKD- u na Sušaku, nastupit će: Duško Jeličić i Bonaca, Joso Butorac, Muška I ženska klapa Kastav, Mario Lipovšek, Karin Kuljanić, Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Vesna Nežić Ružić, Mauro Staraj. Kompletan prihod od ulaznica po cijeni od 50 kuna namijen je uređenju senzorne sobe za djecu s down sindromom. 

Ulaznice su u prodaji U TIC- u na Korzu (Informativnom centru Grada Rijeke) te na dan koncerta na blagajni HKD-a na Sušaku. Voditelji programu su Mario Lipovšek Battifiaca i Isabella Hujić, članica Udruge za sindrom down Rijeka koja već ima iskustva u vođenju festivala, u kazalištu radi kao hostesa,u udruzi vodi radionice zumbe, plešeiI pjeva. 

Humanitarni telefon 060 9009

Dio humanitarne akcije je I humanitarni telefon 060 9009 pozivom (5 kn + PDV) direktno pomažate akciju Sve za našu djecu. 

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale- majice, torbe, šalice, koje će se prodavati na štandovima na riječkom Korzu od 18. do 22. ožujka. 

Senzorna soba

Za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s down sindromom potrebno je 154 tisuće kuna. Senzorna soba koristit će se za poticanje svih osjetila- vida, sluha i dodira. Bit će tu i senzorna staza različitih tekstura za stimulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, već prema tome što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća, o senzornoj sobi rekla je tajnica Udruge za sindrom down Rijeka 21 Ana Buneta