Ostalo 25. ožujak 2016.

"Tour of Croatia" u Crikvenici

"Tour of Croatia" u Crikvenici
Rivijera Crikvenica je postala dio velike hrvatske sportske priče. Naime, potpisan je ugovor o suradnji između utrke "Tour of Croatia" i Crikvenice, koja će u travnju ugostiti ovu prestižnu manifestaciju.

Crikvenica će 22. travnja 2016. biti ponosni domaćin starta 4. etape 2. Međunarodne etapne biciklističke utrke "Tour of Croatia", koja će od 19. do 24. travnja povezati jadransku obalu, Istru i unutrašnjost Hrvatske. Četvrta etapa duga je ukupno 156 km, a kreće s Trga Stjepana Radića u Crikvenici prema Novom Vinodolskome, Vinodolu, Kraljevici i Bakru, sve do Parka prirode "Učka".

Ugovor o suradnji danas su u Turističkome uredu TZG Crikvenice potpisali Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice i Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor "Top Sports Eventsa".

"Tour of Croatia je jedinstvena prilika da kroz vrhunski sportski događaj u svijet pošaljemo kadrove koji će najbolje dočarati veliki potencijal turističke i specifične cikloturističke, odnosno outdoor ponude. Doseg od preko 300 milijuna kućanstava koja će vidjeti prijenos utrke ne može se postići ni na koji drugi način. Utrkom na jedinstveni način šaljemo višeznačnu poruku o organizacijskim potencijalima, turističkoj ponudi najviše razine koja ugošćava najpoznatija svjetska sportska imena te o sigurnosnim uvjetima,” naglasio je Miholjević.

"Čast nam je ugostiti najveći sportski događaj u našoj zemlji. Nadam se da će se vrhunski sportaši osjećati ugodno na našoj rivijeri te da će im boravak u sklopu sudjelovanja na utrci stvoriti snažan motiv za povratak s obitelji ili prijateljima. Vjerujemo da će prekrasni kadrovi utrke motivirati i gledatelje koji gaje strast prema biciklizmu da dođu isprobati ceste kojima su vozili najbolji. Posebno smo ponosni što se cijela etapa odvija na Kvarneru, što pokazuje i da se suradnjom stvara kvalitetna ponuda. Rivijera Crikvenica kao destinacija ima puno potencijala za razvoj cjelogodišnjeg turizma i to posebno u segmentu cikloturizma i općenito outdoor turizma, čiji su korisnici uglavnom gosti van glavne turističke sezone. Vrlo povoljne klimatske uvjete tijekom cijele godine i infrastrukturne sadržaje prate i vrhunske medicinske usluge u zdravstvenim ustanovama na našemu području, a sve to pruža mogućnost kvalitetnih priprema sportaša, od profesionalaca do rekreativaca, zaljubljenika u sve sportove pa tako i biciklizam,” poručila je Biondić.

Još je malo vremena preostalo do početka uzbudljive utrke, koja se sastoji od šest etapa i rute duže od 1.020 km. Sudionike, posjetitelje, ali i gledatelje diljem svijeta, istovremeno očekuje sjajna i pozitivna atmosfera te uživanje u raznolikim prirodnim ljepotama naše zemlje. Rivijera Crikvenica stoga s nestrpljenjem iščekuje 22. travnja.