Ostalo 5. veljača 2020.

Više od pet tisuća malih maškarica stiže na Korzo

Više od pet tisuća malih maškarica stiže na Korzo

Vesela povorka malih maškarica započinje u subotu, 8. veljače, u 13 sati, a na Korzu se očekuje se više od 5200 sudionika u 70 karnevalskih grupa vrtićke i osnovnoškolske dobi. 

Uz samu povorku, plesa i pjesme sigurno neće nedostajati. Okupljene će prije početka povorke zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će se Prve riječke mažoretkinje. 


Kao i svake godine, povorka će početi od Rive, preko Trga 111. brigade HV- a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte. 

Program Dječje karnevalske povorke pratit će voditelji na pet pozornica duž trase- na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Davor Jurkotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice zabavljat će nas Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Valerio Benčić – Vale. 


Svi koji nisu u mogućnosti prisustvovati povorci, a žele se maskirati, imat će priliku za oslikavanje lica na nekoliko punktova u gradu, a oni koji neće moći taj dan doći na Korzo, mališane mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri i na mrežnim stranicama Riječkog karnevala.