Ostalo 28. listopad 2022. Izvor: Ricerca Mercato

Wine EnoGastro VIP Event prvog dana ožujka u Rijeci

Wine EnoGastro VIP Event prvog dana ožujka u Rijeci
Wine EnoGastro VIP Event u 2023. godini kreće 1. ožujka iz riječkog Hotela Bonavia Plava Laguna

Tradicija koja traje bez prestanka već sedmu godinu uz do sada organiziranih 27 eventa diljem Hrvatske se nastavlja. Organizator agencija Ricerca Mercato odlučila je najaviti za iduću 2023. godinu vrlo kvalitetni i sadržajno iznimno bogati Wine EnoGastro VIP Event. 

Događaj koji ima svoju autentičnost i posebnost, usmjeren na goste restoratere, hotelijere te općenito na HoReCa sektor i naš turizam. 


Nakon iznimno dobro posjećenih evenata u 2022. i u narednoj godini tim agencije Ricerca Mercato, na čelu s Dantesom Begićem, odlučio se na organizaciju 5 evenata, u kvalitetnim enogastronomskim destinacijama kao i ove godine.  

- Rijeka, Hotel Bonavia Plava Laguna, 1. ožujka 2023.
- Novigrad (Istra) Hotel Rivalmare i CMIK (Centar za manifestacije) 3. ožujka 2023.
- Split, Hotel Amphora, 15. ožujka 2023.
- Zadar, Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, 17. ožujka 2023.
- Zagreb, Hotel Antunović, 29. ožujaka 2023.


U 2022.godini Wine EnoGastro VIP Eventi bili su iznimno dobro posjećeni i na pet evenata bilo je ukupno više od 1800 gostiju iz ugostiteljsko- turističke struke, sudjelovalo je čak 25 govornika i edukatora s 21 različitom temom, a svoje kuharsko umijeće i specijalitete prezentiralo je ukupno 30 Chefova- kuharskih majstora. Gosti su se mogli educirati kroz degustaciju 50 različitih lokalnih specijaliteta koja su bila sljubljena s vrhunskim vinima vinara koji su bili partneri evenata.

U izlagačkom dijelu ograničen je broj izlagača i organizator vrlo veliki naglasak daje hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije, kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. 


Posebnost događaja je i ta da je organizator i u idućoj 2023. godini u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima svojim uzvanicima omogućio besplatan ulaz za uzvanike, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne degustacije, predavanja, radionice i edukacije te besplatne enogastronomske edukacije i prezentacije- Cooking show.

Edukativni Cooking Show i ove će godine biti humanitarnog karaktera, a sudjelovat će restorateri i hotelijeri koji žele pokazati humanost i žele pomoći onima kome je pomoć potrebna.

Glavni ciljevi eventa su edukacija HoReCa sektora tj. ugostiteljsko- turističke struke (djelatnika- managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista...) te proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

“U 2023.godini na našim eventima imat ćemo puno vrlo lijepih noviteta kao i svake godine jer smo nepresušni izvor ideja. Naši gosti nas prepoznaju kao jedinstven i drugačiji događaj, a takvi ćemo nastojati i ostati. Ciljano na evente pozivamo restoratere i hotelijere i općenito HoReCa struku jer nm je cilj njih educirati i povezati s kvalitetnim proizvođačima raznih delicija i proizvoda. Naš glavni posao su Mystery Guest projekti tj. Tajni gost projekti, koji nam ukazuju na mane, probleme i nedostatke našeg turizma. Tijekom i ove godine projekti su nam pokazali da moramo raditi na izražaju  lokalne ponude, ali i da imamo sve veći problem s kvalitetom usluge na koji mi već godinama ukazujemo. Sezona je bila jako dobra, a kvalitetu usluge i odnosa prema gostu imali smo na osrednjem nivou. Takvom razinom kvalitete usluge ne smijemo biti zadovoljni već nešto poduzeti. Kroz naše projekte tajni gost ustanovili smo da u 85% ugostiteljskih objekata (restorana, konoba, bistroa i barova) djelatnici ne pozivaju na ponovni dolazak, a u čak 60% objekata nisu nam se zahvalili na dolasku niti su nas pozdravili na odlasku. To je naša zbilja! Zato našim eventima želimo potaknuti HORECA sektor na edukacije. Naša ćemo predavanja čim više usmjeriti na edukacije s ciljem podizanja razine kvalitete usluge”, poručuje Dantes Begić.


Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojnih vrlo kvalitetnih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju.

“Potporu projektima očekujemo i ove godine od Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, a iznimno važno partnerstvo očekujemo od Hrvatske turističke zajednice, županija i gradova domaćina i njihovih turističkih zajednica, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore. Od samoga početka organiziranja evenata još od 2017.godine vrlo velik je interes za eventima partnera izlagača i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste”, ističe Begić.
 
Organizator poziva sve zainteresirane potencijalne partnere i izlagače kao i dosadašnje partnere i izlagače (vino, rakije, meso, pršuti, kobasice, sir, riba, ugostiteljska oprema i proizvođače raznih kvalitetnih proizvoda) koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti iskazanim interesom i upitom za suradnju direktno na email: info@dantes.biz