Ostalo 31. srpanj 2019.

Zoran Majstorović s Organ Triom očarao publiku

Zoran Majstorović s Organ Triom očarao publiku

Polovica ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala “odsvirana” je sinoć u parku pokraj lovranskog mula, a obilježena je s nastupima čak troje izvođača koji su u “gradić mali” stigli doslovno sa svih strana svijeta. 

Žanrovski i geografski šaroliko glazbeno društvo s dvadesetak kvadrata bine isporučilo je publici puno dobre glazbe. Inspirativan ambijent bio je po guštu svima, a i prije koncerta zavladala je “Woodstock atmosfera”, obzirom da je publika osim klupica i zidića zauzela i travnjake za guštanje u dobroj glazbi.


Večer je otvorena nastupom japanskog dua koji se predstavio obradama brojnih rock i jazz standarda, a njihova srdačnost osvojila je srca mnogobrojne publike. Atsuko Chisaka i Bluesy nakon nastupa nisu krili zadovoljstvo, a posebno ih je impresionirala lokacija na kojoj su nastupali te prijem od publike koja ih je ispratila burnim aplauzom.


Nastup Zorana Majstorovića s Organ Triom definitivno je bio koncert večeri. Iznimna svirka, koju su uz Majstorovića začinili Klemens Marktl i Robert Bargad, bila je posvećena velikanima jazza i bluesa, poput Sonny Rollinsa, Jimija Hendrixa, Pata Methenyja… 


Zanimljive interpretacije ovog odličnog trija publika je prepoznala “na prvu”, pa ovacije po završetku skladbi ili odsviranih sola nije nedostajalo. Također, Zoran je jučer demonstrirao i kako zvuči blues na arapskoj lutnji te još jedanput potvrdio da je glazbenik koji se ne libi istraživati i “kršiti” zadane glazbene obrasce.

“Bilo je odlično i čast mi je što sam imao prilike nastupiti s Klemensom i Robertom, koji su vrhunski glazbenici. Festival je sjajan te mi je drago da je nazvan po Jerryju, s kojim sam imao prilike družiti se u nekoliko navrata”, kazao nam je Zoran te istaknuo Jerryjevu zaslugu što su se njegovim dolaskom u naš kraj brojni glazbenici na Kvarneru više zainteresirali za blues.


Impresioniran koncertom, ali i festivalom bio je Robert Bargad, koji je po završetku koncerta istaknuo da mu je sinoć bilo fenomenalno uz posebno napomenu da je lokacija naprosto fantastična, a publika odlična.

Khalif Wailin Walter Blues Band, koji je i zaključio sinoćnji nastup, donio je dašak čikaškog električnog gitarskog bluesa spojenog s modernim funkom i brojnim improvizacijama. Khalif se u Lovranu, osim autorskim materijalom predstavio i s nekoliko obrada, a njegov nastup popratila je atraktivna interakcija s publikom- od sviranja među publikom do “dovlačenja” gledateljica na binu. Dobro raspoložena publika pozvala je Khalifa na bis, a on im se odužio izvedbom pjesme 'Valerie' Amy Winehouse, kojom je i zaključena sinoćnja večer.


Kao i prošle godine, ambijent lovranskog parka, publiku nije ostavio ravnodušnim, a organizatore posebno mora veseliti činjenica da publika prati festival iz večeri u večer. Neki su bili u Klani, neki u Ičićima, a neki u Brseču, a većina ih najavljuje svoj dolazak i narednih večeri- što je i cilj festivala- povezivanje regije dobrom glazbom. 

Danas je na rasporedu Ika, a vrijedni članovi udruge Ikarski barkajoli dodatno su se potrudili te napravili binu u moru. Kako zvuči austrijski Stratitis Blues Trio te riječki Grapevine Babies, odnosno kombinacija blues-rocka i funka, na metar iznad mora, provjerite večeras od 21 sat u Iki.