Ostalo 15. travanj 2020.

Župan Komadina obišao dežurne službe na "prvoj crti"

Župan Komadina obišao dežurne službe na "prvoj crti"
Župan Zlatko Komadina obišao je danas dežurne službe na policijskim punktovima na području Crikvenice, Bakra i Delnica, bazu civilne zaštite na Kikovici, kao i službu 112, kako bi im dao podršku u obavljanju odgovornih dužnosti u ovo vrijeme epidemije.

Župan je posjetio i Thalassotherapiju u Crikvenici, gdje je smješteno 16 pacijenata s blažim simptomima zaraze. Dočekala ga je ravnateljica Thalassotherapije Nataša Manestar sa suradnicima, a pridružili su im se i gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina te zamjenica Ivona Matošić Gašparović. I u Kostreni, gdje ga je dočekao načelnik Općine Dražen Vranić, posjetio je dežurne članove postrojbe civilne zaštite. Svima se zahvalio na trudu i angažmanu te naglasio da upravo oni daju veliki doprinos na prvoj crti borbe protiv korona virusa.


Inače, i treći dan za redom na području Primorsko-goranske županije nema evidentiranih osoba zaraženih korona virusom, objavio je gostujući u programu Radio Rijeke, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite i zamjenik župana Marko Boras Mandić. Rekao je kako smo već ranije prognozirali da će upravo travanj biti mjesec u kojem ćemo vidjeti kako se kreće epidemiološka situacija na našem području, a za sada smo u jako dobrom trendu."Ne treba se međutim opuštati niti prerano veseliti jer vidjeli smo na primjeru susjedne Ličko-senjske županije kako im je samo jedan prodor virusa promijenio do tada dobru situaciju. Ovakav trend nam omogućava da počnemo, promišljati postupno popuštanje mjera i koje bi to djelatnosti mogle kroz dogledno vrijeme ponovno početi s radom",istaknuo je Boras Mandić.


Najavio je i mogućnost da lovačka društva s našeg područja ponovno krenu s kontroliranim izlovom alohtone divljači, nakon što je takva dozvola došla od Nacionalnog stožera i resornog ministarstva. Poznato je, dodao je, da već godinama ovčarima i poljoprivrednicima s naših otoka i priobalja, brojna alohtona divljač, u prvom redu čagljevi divlje svinje nanose velike štete.