Bakar 22. srpanj 2021.

Tridesetak šetača upoznavalo Kukuljanovo

Tridesetak šetača upoznavalo Kukuljanovo

Posljednja interpretacijska šetnja u sklopu ovogodišnjeg “Margaretinog leta” danas je okupila 30- ak sudionika, koje je kroz Kukuljanovo vodila Marijana Mužević.

Turistička zajednica Grada Bakra danas je nastavila s interpretacijskim šetnjama koje su se još prošle godine pokazale kao pun pogodak te je šetače, uz pomoć vodičkinje Marijana Mužević iz Crikvenice, odvela na Kukuljanovo. 


Tridesetak šetača, koliko ih se okupilo na Kukuljanovu, prošetalo je do ruba Zone, posjetili su Stamer, obišli mjesno groblje i župnu crkvu, saznali su ponešto o streljani Vojsko, razgledali su školu i čuli zanimljivosti o šupljem hrastu, vidjeli Tomino, a posjetili su i iznajmljivača Zorana Pavletića, u čijem se botaničkom vrtu nalazi više od 150 vrsta biljaka. Na samom su ih kraju dočekali Kukuljanski zvončari.


“Drago nam je da su naše interpretacijske šetnje pokazale kao izrazito dobra odluka te da su polučile odlične rezultate. Sudionici su još jednom pokazali da su željni istraživanja bakarskog kraja i mjesta koja su im blizu, ali im nisu dovoljno poznata. Ove smo godine organizirali četiri šetnje i to Stopama bakarskog vodonoše, Istraži Rupnikovu liniju, Zalutaj na Zlobin te Upoznaj Kukuljanovo. Sa šetnjama ćemo nastaviti i ubuduće, a neke ćemo zbog velikog interesa možda i ponoviti”, rekla je Sonja Jelušić Marić, direktorica Turističke zajednice Grada Bakra, koja je sudionike današnje šetnje darivala s promotivnim ruksacima.


“Margaretino leto” nastavlja se već ove subote, kada na bakarski Žal ribara stiže popularna Vanna. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na margaretinoleto.hr.