Čavle 14. travanj 2018.

Andrej Škedel u sekundi izašao iz Houdinijevog sanduka

Andrej Škedel u sekundi izašao iz Houdinijevog sanduka
Riječki mađioničar Andrej Škedel sinoć je, u velikom finalu, oborio svjetski rekord u Houdinijevom bijegu. Mladi je Riječanin, okovan lancima i zavezan u vreći, iz sanduka izašao za manje od sekunde, na opće oduševljenje okupljenih u Domu kulture Čavle.

Petak 13, ako je suditi po izrazima na licima gledatelja, sinoć je za Grobničane i njihove goste bio sve samo ne nesretan. Sjajni riječki mađioničar Andrej Škedel bez teksta je ostavio prepuno gledalište u Domu kulture Čavle, koje je uživalo u dvosatnoj predstavi.

“Ovo je fantastično. Volio bi se u ovu dvoranu vratiti koliko god je moguće puta. Publikom smo jednostavno oduševljeni, ali i organizacijom. Turistička zajednica nam je puno pomogla. Sve je bilo jednostavno i pristupačno. Bilo je užitak raditi na Čavlima predstavu”, rekao je zadovoljni Škedel.

Na radost okupljenih, pogotovo najmlađih gledatelja, životinje i stvari sinoć su nestajale i pojavljivale se, ljudi su levitirali, asistentica je prolazila kroz mađioničarevo tijelo… Bio je tu i niz tradicionalnih trikova s kartama, obručima i užadi.

U velikom finalu Škedelu su lancima vezane ruke, a ključ lokota povjeren je na čuvanje publici. Riječanin je potom ušao u sanduk, a zatim i u vreću, koja je svezana. Sanduk, koji je publika prije točke provjerila, je zatvoren i okovan lancima. Asistentica se popela na sanduk i spustila zavjesu, a dok je ista padala pojavljuje se Škedel, popraćen ovacijama oduševljene grobničke publike. Mađioničar je tada otvorio sanduk i vreću, iz koje je izašla njegova svezana asistentica i to u novoj haljini.

Svjetski poznati Houdinijevom bijeg mađioničari s više ili manje uspjeha izvode već čitavo stoljeće, a Škedel je, koliko je poznato, jedini aktivni mađioničar koji je uspio “pobjeći” u manje od sekunde, točnije u 0.75 sekundi, koliko je jučer prošlo od nestanka asistentice do njegovog spektakularnog pojavljivanja. Škedel je tako na Grobniku sinoć neslužbeno srušio svjetski rekord u Houdinijevom bijegu.

“Točku, koja je već dugo naš signature act, smo pripremali posljednjih mjesec dana kako bi dobili tu brzinu. Ne znamo dali je netko ikada trik izveo brže. Bračni par Jonathan i Charlotte Pendragon, dok su to radili, izvodili su trik u tom nekom vremenu. Kad su oni prestali više nitko nije trik tako brzo napravio. Trenutno od svih koji izvode ovu iluziju ovo je najbrža izvedba”, rekao je Škedel.

Riječkom mađioničaru, koji ove godine obilježava veliki jubilej- dva desetljeća profesionalnog bavljenja mađioničarstvom, sinoć su uz asistentice pomogli i kolege mađioničari Stefano i Casper, inače mentor Andreja Škedela.