Čavle 4. veljača 2020.

Atraktivna izložba zvončara i tradicijskih maski na Čavji

Atraktivna izložba zvončara i tradicijskih maski na Čavji
Gotovo stotinu malih zvončara i tradicijskih maski izloženo je u domu kulture Čavle. Jedinstvena kolekcija, koja stalno raste, privlači pažnju zaljubljenika u maškare i tradiciju, a najviše oduševljava najmlađe. 

Teško da je ikada veći broj predstavnika zvončara i tradicijskih maski okupljen ja jednom mjestu. Na katu Doma kulture Čavle izloženo je gotovo stotinu različitih, pola metara visokih, ručno rađenih, atraktivnih figuri zvončara i tradicijskih maski. 


Jučer otvorena izložba “Tradicijske maske Europe”, autora Nikole i Marine Vrančić, iz godine u godinu sve je bogatija, a vjerno pokazuje svu raskoš tradicijskih maski i zvončara iz Hrvatske, ai i svih dijelova starog kontinenta. 


Izložba se može razgledati sve do 9. veljače, od 09 do 13 i od 17 do 19 sati, a organizatori mole veće školske i vrtićke skupine da se uoči posjeta najave na telefon 092/274 68 57.


Uz spomenutu izložbu “Tradicijske maske Europe” u Domu kulture Čavle trenutno su izloženi šareni radovi na istu temu vrtićaraca iz DV Čavlić, kao i zanimljive fotografije Grobničkih dondolaša, koji ove godine obilježavaju dva desetljeća organiziranog djelovanja. 


Sve izložbe svojevrsna su uvertira u spektakularnu “Zvončarsku simfoniju”, koja će se 9. veljače održati na Čavlima, a u sklopu koje će petstotinjak hrvatskih i europskih zvončara i maski nastupiti pod dirigentskom palicom Zorana Majstorovića.