Čavle 8. veljača 2020.

Atraktivni gosti Maškaranom Platku dali europski štih

 Atraktivni gosti Maškaranom Platku dali europski štih

Gotovo 300 maškara danas je prošetalo od Malog do Velog doma na Platku, gdje su se u sjajnom raspoloženju okupljeni družili uz zabavne igre. Najveće zanimanje na ovogodišnjem “Maškaranom Platku” izazvali su njemački Klauseni i bugarski Survakari te uvijek rado viđeni Grobnički dondolaši. Svi oni bit će dio nedjeljne "Zvončarske simfonije". 

Na čelu vesele maškarane povorke prvi je puta u povijesti "Maškaranog Platka" danas bila maskota Platko, koja je uživala u društvu općinske načelnice Ivane Cvitan Polić. 


U stopu su ih slijedile četiri grobničke kraljice Riječkog karnevala: Nina Simčić, Stella Paris, Tea Marinac i Nikol Marelja Bošnjak, a odmah iza bila je njihova Mesopusna kumpanija Grad Grobnik. 


Najveće zanimanje okupljenih, posebno onih najmlađih, na Platku su danas izazvali strašni njemački Klauseni, koji su stigli u društvu svojih Barbela te atraktivni i bučni bugarski Survakari.


Među gotovo 300 maškara svoje su predstavnike imale i Škrljevske maškari, Gornji kraj- Crikvenica, kao i grupe Pom- F- Ri, Pikići, Lako ćemo, Prijatelji- Amici i Gubavci s Raba, a na Platak su stigli i “Jušto oženjeni”. 


Uvijek rado viđeni Grobnički dondolaši posljednji su prošli put od Malog do Velog doma, ispred kojeg su sudionici odmjerili snage u nekoliko zanimljivih disciplina, kao što su “Brzinsko ispijanje pive”, “Ki će prije pojist kobasice” i “Trk po Platku”.


Većina sudionika s Platka će večeras preseliti u Dom kulture, gdje će se održati Čavjanski maškarani tanci uz Grooverse, a sutra je na rasporedu spektakularna “Zvončarska simfonija”, kojom će na Čavlima početi “Festival susjedstava”, dio programskog pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.