Čavle 23. kolovoz 2023. Klaudio Vrančić

Bartoja obilježena uz brojna događanja, večeras Battifiaca

Bartoja obilježena uz brojna događanja, večeras Battifiaca
Blagdan svog nebeskog zaštitnika- svetog Bartola Čavjani su obilježili uz brojna događanja- večeras Battifiaca

Svečanim otvaranjem novouređene šetnice- “Stazica puha Platka” počelo je obilježavanje današnje “Bartoje”, blagdana čavjanskog nebeskog zaštitnika- svetog Bartola. Bogat program događanja s Platka se “spustio” na Čavle. 


Svečanu svetu misu ispred crkve svetog Bartola apostola u Cerniku je, pred brojnim vjernicima, predvodio don Antonio Vučković, nakon čega je druženje okupljanih nastavljeno uz tradicionalni “Bartojenak”. 


U šetnji do Cernika, mještani su, da se “užanca ne zatare”, obilazili samanj na Dolnjoj cesti, što je dakako najviše razveselilo najmlađe. Radost mališana nastavila se i u predvečerje kada su ih na Trgu hrvatskih branitelja dočekali dvorci na napuhavanje, a tu su mogli i oslikati svoja nasmiješena lica.


Večeras će se na istom mjestu zabavljati i odrasli, koje čeka koncert popularnog Marija Lipovšeka Battifiace. Bogat program ovogodišnje Bartoje nastavlja se sutra, kada će Općina svečanom sjednicom obilježiti svoj dan i 30. rođendan, dok će za večernju iza Doma kulture feštu biti zadužen neponovljivi Let 3.