Čavle 14. kolovoz 2020.

Besplatna bartojska radionica fotografiranja

Besplatna bartojska radionica fotografiranja
“Izvan okvira”- besplatna radionica suvremene fotografije za mještane Općine Čavle, održat će se u sklopu programa ovogodišnje Bartoje. 

U sklopu proslave dana svetog Bartola Općina Čavle organizira radionicu suvremene fotografije pod nazivom "Izvan okvira". Kroz sedam termina (od 21.8. do 4.9), a pod mentorstvom Karla Čargonje, polaznici će se upoznati s vizualnom komunikacijom i fotografskim tehnikama suvremene fotografije.

Na fotografskoj radionici Izvan okvira glavna tema je upoznavanje Grobničkog kraja. Kroz medij fotografije polaznici će preispitivati sebe i njihov odnos prema okolini u kojoj žive. Posebna pažnja posvetit će se tome kako povezati fotografije u cjelinu, kakvu vrijednost fotografiji dodaje tekst i kako fotografski projekt kao cjelina komunicira s publikom. Kao rezultat ove radionice bit će pripremljena izložba na kojoj će biti predstavljeni završni projekti svih polaznika, te će publici biti ponuđen pogled na Grobnički kraj kakav do sada možda nisu doživjeli. Radionica će se sastojati od predavanja o fotografiji i fotografskih vježbi. Sudionici će nakon uvodnog dijela dobiti zadatke za samostalni rad. Prilikom analize radova svakoj pojedinoj fotografiji pristupit će se na detaljan i temeljit način (poput odabira kadra, rasporeda elemenata na fotografiji, bojama, osjećaju koji ona prenosi itd.). Pričat će se o tome na koji način osnažiti ideju i u kojem je smjeru razvijati te na kraju kompletirati. Polaznici će sudjelovati u cijelom procesu, od ideje i njene razrade do postavljanja izložbe.

Radionica je potpuno besplatna za mještane Općine Čavle, a prijave traju do njenog početka. Broj polaznika je ograničen, a prijaviti se možete tako da svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona) pošaljete na mail adresu: karlocargonja@gmail.com