Čavle 22. kolovoz 2017.

Bralić, "Intrade" i društvo jamstvo sjajne bartojske fešte

Bralić, "Intrade" i društvo jamstvo sjajne bartojske fešte
Tomislav Bralić i klapa "Intrade", "Hladno pivo" i "Belfast Food", zaduženi su za ovogodišnju feštu u čast Sv. Bartola. Uz atraktivne koncerte organizatori su pripremili i bogat vjerski te sportski program, a svoj dan slavi i Općina Čavle.

Svetom misom na cerničkom groblju večeras počinje proslava Bartoje 2017. Svi zainteresirani sutra, u Čitaonici Cernik, mogu razgledati izložbu “Boje prirode” koju “potpisuje” Ines Zaharija, dok su večernji sati rezervirani za misno slavlje i tradicionalni križni put na Cernički vrh. 
 
Svečana sjednica Općinskog vijeća
 
Sutra je na rasporedu i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čavle, što će se održati u dvorani župnog doma Cernik.
 
Četvrtak, sam dan svetog Bratola, počinje jutarnjim misnim slavljem, a točno u podne na redu je svečano otvorenje atraktivnog novouređenog vidikovca “Miljokaz” na Kamenjaku. 
 
Svečano na vidikovcu i stadionu
 
Popodnevni sati rezervirani su za prvenstveni nogometni susret Grobničana i Halubjana u Mavrincima, nakon čega će biti svečano otkrivena spomen ploča Adeliji Bebi Haramiji. Slavlje će uveličati prošlosezonski trofeji HNK Rijeka, koji će biti izloženi u Mavrincima.
 
Tijekom dana će na Trgu hrvatskih branitelja (iza Doma kulture) izlagati proizvođači autohtonih proizvoda i rukotvorina. 
 

Sveta misa u Cerniku
 
Sveta misa u crkvi sv. Bartola na rasporedu je u 19 sati, nakon čega slijedi tradicionalni “Bartojenak” uz glazbeni program. Fešta se nastavlja na Čavlima, gdje će u večernjim satima okupljene zabavljati “Belfast Food”. 

Petak će parkiralištem iza Doma kulture odjekivati žešći ritmovi, jer je pozornica rezervirana za “Hladno pivo”.

Tomislav Bralić i klapa “Intrade”
 
Subota počinje boćarskim turnirom, a nastavlja se 9. “Bartojskim kotlićem”. Za veliko finale zaduženi su Tomislav Bralić i klapa “Intrade”.


Detaljni program i satnicu događanja u sklopu Bartoje 2017. možete pogledati OVDJE.