Čavle 28. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Carrolini Bajrić nagrada za najbolju županijsku sportašicu

Carrolini Bajrić nagrada za najbolju županijsku sportašicu
Veliko priznanje čavjanskoj boćarici Carrolini Bajrić na večerašnjoj Svečanosti proglašenja najboljih sportaša Primorsko- goranske županije

Carrolina Bajrić, članica Boćarskog kluba Čavle ŠB, najuspješnija je županijska sportašica u protekloj godini. Veliko priznanje čavjanskoj boćarici je uručeno večeras na Svečanosti proglašenja najboljih sportaša Primorsko- goranske županije za 2022. godinu, održanoj u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.


Bajrić je u protekloj godini osvojila zlato i dvije bronce na Europskom prvenstvu u Ljubljani, ekipni naslov prvakinja Hrvatske, treće mjesto ekipno na Kupu europskih prvakinja te četvrto mjesto na Mediteranskim igrama.


“Ova nagrada mi jako puno znači jer je posebna i ima veliku težinu. Biti najbolja sportašica u svojoj županiji, pored svih tih silnih sportaša, je velika stvar. Nagrada je kruna mojih višegodišnjih uspjeha, odnosno moje dvanaestogodišnje karijere. No, sve to ne bi uspjela bez svog trenera Dejana Klarića. Ovo je naša nagrada”, kazala je Bajrić.


Priznanja Eleni Ban i Sari Prpić

Posebna priznanja na večerašnjoj su svečanosti dobile još dvije mlade čavjanske sportašice i to Elena Ban, članica Atletskog kluba Kvarner te Sara Prpić, članica Taekwon-do kluba Grobnik.


Istaknuti treba kako su Tonči Mikac, Darko Štimac i Dragutin Galina dobitnici nagrada za životno djelo. Najuspješniji županijski sportaš je Petar Klovar iz Ronilačkog kluba Ocean. U momčadskoj konkurenciji najbolji su bili nogometaši Rijeke, a u ekipnoj kuglačice Mlake. U kategoriji osoba s invaliditetom najuspješniji je kraljevički paratriatlonac Antonio Franko, dok je Laura Štefanac proglašena najboljom u kategoriji gluhih osoba.


Na uspješnu sportsku godinu osvrnuo se predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, a svečanosti su nazočili i primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić.