Čavle 21. travanj 2023. K.V.

Dovršena čavjanska investicija vrijedna 61 tisuću eura

Dovršena čavjanska investicija vrijedna 61 tisuću eura
Završena su planom predviđena ulaganja Općine Čavle na groblju u Gradu Grobniku. Tijekom zimskih mjeseci obavljeni su građevinsko-obrtnički radovi. Izgrađen je novi potporni zid, uređena pješačka staza i postavljena nova ograda. Izvođač radova bila je crikvenička tvrtka Ing-gradnja, a ukupna vrijednost radova je nešto više od 61 tisuće eura.


“Nastavili smo ulagati u naša groblja. Na području općine Čavle postoje dva groblja- groblje Cernik i groblje Grobnik. Oba groblja su proširena i na oba groblja osigurana su slobodna mjesta za ukop pokojnika s područja naše općine. Neprestano ulažemo u uređenje, a o čistoći i hortikulturi brine naše Komunalno društvo”, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić. 


Izgradnja potpornog zida na groblju Grobnik dobila je potporu LAG-a i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Iznos potpore iznosio je gotovo 200 tisuća kuna, odnosno oko 26.500 eura. 


“U svom djelovanju nastojimo iskoristiti sredstva EU fondova koji su nam na raspolaganju. Ova sredstva su povučena iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj- Europa ulaže u ruralna područja. I u budućem razdoblju nastavit ćemo pratiti mogućnosti korištenja europskih sredstava. Naime, mi u Općini Čavle brinemo za sve segmente društva i njihove potrebe što dokazuje i ova investicija koja možda nije atraktivna kao što su ulaganja u kaštel ili vrtić, ali je itekako bitna za naše mještane, kao i za ukupni izgled našeg mjesta”, zaključila je načelnica Cvitan Polić.