Čavle 10. veljača 2022. Klaudio Vrančić

Gradi se cesta koja vodi u gospodarski razvoj općine Čavle

Gradi se cesta koja vodi u gospodarski razvoj općine Čavle
Počela je izgradnja ceste kroz Zonu Soboli, vrijedne gotovo 17 milijuna kuna, koja jamči gospodarski razvoj. Radi se o najvećem ulaganju u gospodarstvo i poduzetništvo na području Općine Čavle.

Gradi se možda i najvažnija čavjanska cesta, koja će omogućiti razvoj Proizvodne zone Soboli, a samim time gospodarstva i poduzetništva na području Općine Čavle. 


Naime, u Zoni je trenutno pet subjekata, a izgradnjom interne ceste s pratećom infrastrukturom iskoristit će se izvrsna pozicija čavjanske Zone, koju se nalazi uz samu autocestu i stvoriti uvjeti za dolazak novih poduzetnika i otvaranje radnih mjesta.

Iako je projekt službeno započeo 2018. pripremama za natječaje urbanistički plan uređenja zone donesen je još prije 19 godina. No, rješavanje imovinsko- pravnih odnosa odgodilo je realizaciju kapitalnog projekta.


“Danas je veliki dan, dan za kojeg smo uvijek vjerovali da će se dogoditi. Ovaj projekt za nas je mnogo više od same ceste u poslovnoj zoni. Ovo je početak nekih novih investicija u našoj općini i dokaz da se upornost i rad na kraju uvijek isplate. Veselimo s narednim mjesecima”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.

“Sagradit će se cesta duga oko jedan kilometar s kompletnom infrastrukturom, oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom, DTK instalacijama i vodovodnim cjevovodom. Rok za izvođenje radova je 365 kalendarskih dana”, ističe Sanjin Purić, predstavnik tvrtke GP Krk.


“Izgradnja interne ceste u zoni proizvodne namjene I2 Soboli” dio je “Urbane aglomeracije Rijeka”. Projekt je najveće ulaganje u gospodarstvo i poduzetništvo na području Općine Čavle, “teško” gotovo 17 milijuna kuna. 10,2 milijuna kuna osigurano je iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a dodatnih 3 milijuna Ugovorom o sufinanciranju provedbe EU projekta sklopljenim s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.