Čavle 8. studeni 2021.

"Grobnišćina primjer brige lokalnih vlasti o obrazovanju"

"Grobnišćina primjer brige lokalnih vlasti o obrazovanju"
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, koji je danas obišao kapitale županijske projekte u školstvu, posjetio je i Osnovnu školu Čavle

Osnovnu školu Čavle danas je, u društvu primorsko- goranskog župana Zlatka Komadine i pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Edite Stilin, posjetio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. 


Dograđenu čavjansku školu, na čijem su starom dijelu u tijeku radovi na obnovi fasade, resorni ministar je razgledao u pratnji malenog dondolaša Erika. S ulaganjima u čavjansku školu upoznali su ga ravnateljica Tanje Stanković i predsjednika Općinskog vijeća Norbert Mavrinac, koji je istaknuo kako ja Općina Čavle među deset hrvatskih općina s najvećim ulaganjima u školstvo i predškolstvo. 


“Hvalevrijedno je nastojanje da se ulaže u obrazovanje, gdje se svaki i najmanji uloženi novac dobra investicija, koja će se kad tad isplatiti kroz aktivnosti svih onih koje ste oboružali znanjem”, okupljenima je poručio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, naglasivši kako su jako dobri dojmovi nakon obilaska Grobnišćine, koja je, tvrdi, primjer brige lokalnih vlasti o obrazovanju. 


U sklopu posjeta ministar je obišao i gradilište školske sportske dvorane Medicinske škole, kao i rekonstruiranu i dograđenu Osnovnu školu Jelenje- Dražice. U Opatiji je sudjelovao na državnom skupu ravnatelja osnovnih škola, a održao je radni sastanak na kojem se između ostaloga razgovaralo o financiranju gradnje nove škole u Marinićima, ali i školama u Rabu i Kastvu.