Čavle 18. travanj 2017.

Iz peraja natrag u pancerice?

Iz peraja natrag u pancerice?
Na kvarnerskim su plažama prije nekoliko dana bili prvi kupači, a danas je snijeg zabijelio Gorski kotar. Iako je s prvim danom travnja zimska sezona na Platku i službeno završena Riječanima najdraže skijalište ponovno je “obuklo” bijeli ogrtač.
 
Zimsku odjeću većina je davno zamijenila ljetnom, gume na automobilima su promijenjene, a prije nekoliko dana sunce i visoke temperature na kvarnerske su plaže izmamile prve kupače. No, iako je kalendarski davno završila zima po svemu sudeći još uvijek ima što za reći. Iz peraja bi neki tako, u svega nekoliko dana, mogli natrag u pancerice.
 
U svega par dana temperature su pale za petnaestak stupnjeva. Riječki prsten jutros se, što se većine tiče, probudio “preblizu” nuli, a Platak ponovno u bijelom. Razveselilo je to brojne zaljubljenike u snježne radosti. Ekipa Platak style-a tako je dan provela u obilasku Riječanima najdražeg skijališta.   
 
Ako je vjerovati meteorolozima niske temperature očekuju se i sutra, a moguće su i povremene padaline, kiša uz more i snijeg na većim nadmorskim visinama. Drugi dio tjedna trebao bi donijeti stabilnije vrijeme.
 
Foto: Nina Blečić, Iva Nicol Bogović i Damir Kvajo