Čavle 21. listopad 2017.

“Jesen na Čavji” uz domaće specijalitete

“Jesen na Čavji” uz domaće specijalitete
Kolači i džemovi, vina, pečeni kesteni, sirevi, licitarska srca… Ispred Doma kulture na Čavlima svoje su proizvode danas izložili OPG-ovi na ovogodišnjoj “Pekmezijadi”, što se održava u sklopu manifestacije “Jesen na Čavji”.

Čavlima se šire opojni mirisi kolača i pečenih kestena. Humanitarna “Pekmezijada”, što se održava u sklopu ovogodišnje “Jeseni na Čavji”, okupila je nekoliko OPG-ova, predvođenih domaćinima- Udrugom Vidov san. Uz domaćine svoje su proizvode izložili i gosti iz Otočca te slavonskog Cernika.

Osim u već spomenutim kolačima i pečenim kestenima Grobničani danas, do 18 sati, mogu uživati u palačinkama, slatkim njokima, domaćim pekmezima i džemovima, sirevima, mandarinama, čajevima… a Slavonci su, između ostalog, donijeli svoja vina, ajvar te dakako nezaobilazna licitarska srca.
 
Stazom Svetog Bartola

“Jesen na Čavji” jutros je započela šetnjom “Stazom Svetog Bartola”, čiji je cilj promocija općine i njenih prekrasnih šetnica te kulturno- povijesnih sadržaja. Pedesetak sudionika okupilo se kod Doma kulture, odakle su pješice krenuli prema Cerniku. Obišli su župnu crkvu Sv. Bartola te razgledali izložbu “Stalni postav odjeće ruralne Grobnišćine”, nakon čega su nastavili prema Cerničkom vrhu. Po povratku na Čavle šetače je dočekala okrjepa, što su je pripremile vrijedne članice udruge “Vidov san”.