Čavle 15. prosinac 2018.

Jubilarna Grobnička skala veliko finale Grobničke jeseni

Jubilarna Grobnička skala veliko finale Grobničke jeseni
Dvadesetim izdanjem festivala “Grobničke skale” večeras će u Domu kulture Čavle završiti tradicionalna manifestacija “Grobnička jesen”. Talentirani izvođači grobničkoj će se publici predstaviti s 18 novih skladbi, a održat će se i finale kviza “Gdje sam- tko sam”. 
 
Ukupno stotinjak sudionika ovogodišnje, jubilarne, “Grobničke skale”, od izvođača, preko autora, članova orkestra i pratećih vokala, do članova žirija dobilo je čast kraju privesti 26. “Grobničku jesen”.
 
Na jedinom isključivo čakavskom festival zabavne glazbe u Hrvatskoj talentirani mladi izvođači večeras će se predstaviti s 18 novih skladbi. Svakako treba spomenuti kako još neafirmiranim pjevačicama i pjevačima u iskoraku protekla dva desetljeća pomažu brojni skladatelji i tekstopisci, koji im besplatno ustupaju svoje skladbe.
 
A ove će se godine publici predstaviti: Daniel Šimek, Alison Raukar, Toni Lesica, Avelina Damijanjević i Drago Draguzet, Nina Marion, Anamarija Mikulić, Matej Perić, Juraj Zorić, Antea Hrelja, Tea Vučak, Ana Antolović i Mario Štiglić, Dominik Zoretić, Valter Simčić, Lucija Stipanović, Miodrag Zajc, Dajana Kliman, Ivan Ćućić i Gabriela Antonac
 
U revijalnom dijelu programa već tradicionalno će se održati završnica Kviza znanja “Gdje sam- tko sam”, u kojoj će se finalisti natjecati za vrijednu nagradu, u iznosu od 5 tisuća kuna, koju osigurava Primorsko- goranska županija.
 
“Grobnička skala”, koju organizira Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine, počinje večeras (15. prosinca) u Domu kulture Čavle, u 20:30. Glavni pokrovitelj festivala je Općina Čavle, dok su supokrovitelji: Hrvatsko društvo skladatelja, Primorsko- goranska županija te Festival kajkavskih popevki Krapina i Festival zabavne glazbe Split.