Čavle 30. srpanj 2017.

Klapska pjesma odzvanjala zidinama grobničkog kaštela

Klapska pjesma odzvanjala zidinama grobničkog kaštela
Jedanaest klapa s Kvarnera, iz Istre, Dalmacije i unutrašnjosti Hrvatske okupilo se sinoć na 17. “Susretu klapa Grobnik”, u starom frankopanskom kaštelu. Susret je imao humanitarni predznak, a prikupljala su se sredstva za požarom pogođene Srinjine.
 
Klapska pjesma i predivni grobnički kaštel kao da su stvoreni jedno za drugo. U jedinstvenom atriju kaštela sinoć je održan tradicionalni 17. “Susret klapa Grobnik”, koji je okupio jedanaest klapa s Kvarnera, iz Istre, Dalmacije i unutrašnjosti Hrvatske.
 
Grobničanima i njihovim gostima kroz dvosatni su se koncert predstavile klape: Pinguentum, Spalatos, Kolapjani, Mindula, Hreljin, Reful, Gradelini, Rožice, Škrljevo, Mall Grad te dakako klapa Grobnik. Prvi puta klapska je pjesma na Grobniku bila praćena instrumentima. Pjevalo se tako uz gitare, mandoline, klavijature, ali i harmoniku.
 

 
Klape za Srinjine
 
Susret je i ove godine imao humanitarni predznak. Prikupljala se pomoć za Srinjine, mjesto pokraj Splita, točnije za dječji vrtić koji je stradao u požaru, a u akciju se uključila i Općina Čavle.
 
Na polovici koncerta organizirana je zabavna nagradna igra za posjetitelje. Tri pada para ispod svojih su stolaca pronašla dobitne papiriće, zahvaljujući kojima su se na pozornici borili za nagrade. Da bi došli do nagrada grljenjem su morali raspuknuti balon, na oduševljenje publike.
 
17. “Susret klapa Grobnik”, što ga, uz pomoć Općine Čavle, organizira Klapa Grobnik, vodio je Neno Pavinčić.