Čavle 16. kolovoz 2019.

Ljetno lice Platka obogatit će program ovogodišnje Bartoje

Ljetno lice Platka obogatit će program ovogodišnje Bartoje

Popularna manifestacije “Ljetno lice Platka”, koja se treću godinu za redom održava krajem kolovoza, ove će godine obogatiti program “Bartoje”

Društvo sportske rekreacije Kvarner, svakog godišnjeg doba iznenadi s novim licem Platka. Ako ste nakon Vertikalnog i Panoramskog lica mislili da ste upoznali sva lica koja Platak može ponuditi, prevarili ste se.


U subotu, 24. kolovoza, u sportskom dijelu programa, poznatog po zanimljivim rekreativnim turnirima u malom nogometu, odbojci na pijesku, košarci 3v3 te od prošle godine i disc golfu, ove godine zainteresirani se mogu prijaviti i za turnir u boćanju na novo uređenom boćalištu te šahu koji će se održati u Malom domu. 

Svi koji se ne želite natjecati, a zanima ih krajolik, mogu uzeti biciklu i prijaviti se na jedan od dva “bike đira”, koje će voditi profesionalni biciklisti. Za rekreativce tu je manje naporna tura, a za one u boljoj formi sportski đir. Za sve sudionike osiguran je ručak i druženje u lounge zoni u blizini parkinga.


Naravno da to nije sve jer Platak nije samo za sportaše već i za sve ostale velike i male ljubitelje prirode. Sve njih očekuje Fun zona (iza Info kućice na parkingu) u kojoj program počinje od 10 sati.

U suradnji s brojnim udrugama organizirana je sportska radionica za djecu- “Igre bez granica”, u kojoj je prošle godine sudjelovalo stotinjak djece, zatim prezentacijski sportovi slack- cline i spikeball, koji su zainteresirali sve uzraste kao i edukativna škola speleologije i penjanja te atraktivni dječji zip line. 


Fun zona će otkriti i sasvim nove aktivnosti. Na Platku će se održati atraktivna parkour radionica. Parkurom se može baviti svatko i svatko u njemu može napredovati, bez obzira na godine i predznanje, prethodnu fizičku spremu ili motoričke sposobnosti. 

Po prvi puta Platak će ugostiti pravi mini cirkuski show. Posjetitelji će moći izraditi i ponijeti kući žonglersku lopticu te naučiti ili barem saznati kako se žonglira, vozi monocikl i hoda na štulama. 


U suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ a, organiziran je pseći kutak, gdje će na raspolaganju biti veterinarka i dreser, a tu će biti “lajava” ekipa iz skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica. 

Ono u čemu se svi klinci uživati, a vjerujemo da i odrasli neće odoljeti je adrenalinski tobogan koji pruža mogućnost osjeta privremenog bestežinskog stanja i super brzo adrenalinsko spuštanje. Nakon niza aktivnosti posjetitelji će se moći odmoriti u Kutku za opuštajući trenutak.