Čavle 13. prosinac 2022. K.V.

Na Čavji pokloni, kino projekcija, priredba i Dječji advent 

Na Čavji pokloni, kino projekcija, priredba i Dječji advent 
Čavjanskim mališanima podijeljeni darovi, sinoć su uživali u animiranom filmu, a još ih čeka i Frankopanski dječji advent

Ususret blagdanu sv. Nikole u Domu kulture u Čavlima djeci predškolske dobi podijeljeno je 350 poklona. Tradicionalno je to događanje koje financira Općine Čavle, a provodi Društvo naša djeca Čavle. 


“Pokloni za sv. Nikolu su ove godine bili edukativno- zabavni, slatki i zdravi. Mislili smo i na djecu školske dobi nižih razreda u Osnovnoj školi Čavle. Svi su dobili vijaču kako bi ih potakli da se vrate zaboravljenim igrama i zdravom provođenju slobodnog vremena”, rekla je predsjednica Društva naša djeca Čavle Tanja Šojat, zahvalila vrijednim volonterkama na trudu i radu u pripremi ovih događanja.

“Ova događanja su uvijek najveselija I najljepša jer ništa nije važnije od dječjeg osmijeha, a tradicionalno u Domu kulture na podjeli poklona, sreće i veselja nije nedostajalo. Ovog prosinca smo za djecu, osim poklon paketa za sv. Nikolu, pripremili i kino projekciju animiranog filma ‘Nevjerojatna priča o divovskoj kruški’ te Frankopanski dječji advent 18. prosinca u Kaštelu od 11 do 16 sati”, rekla je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


Frankopanski dječji advent 18. prosinca od 11 do 15 sati ponudit će predstavu “Ludi baloni klauna Srećka”, radionicu pisanja pisma Djeda Mrazu perom na čakavskom dijalektu, druženje s vitezom i dolazak kočije po pisma za Djeda Mraza, čitanje bajki i nastup školskog zbora. 

Dva dana kasnije, u utorak 20. prosinca, u Domu kulture Osnovna škola Čavle održat će božoćno- novogodišnju priredbu i tradicionalni sajam dječjih radova s kojeg prihodi idu u humanitarne svrhe.