Čavle 29. siječanj 2018.

Nastavljaju se ulaganja u Platak i Osnovnu školu Čavle

Nastavljaju se ulaganja u Platak i Osnovnu školu Čavle
U Platak će ove godine biti uloženo gotovo dva milijuna županijskih kuna. Omogućena je i realizacija projekata proširenja Osnovne škole Čavle, a PGŽ će 2019. pomoći i projekt školske sportske dvorane u Dražicama, koji će početi ove godine.

Na današnjem redovnom press kolegiju zamjenica primorsko- goranskog župana Marina Medarić najavila je ovogodišnja ulaganja u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu na području Platka. Za Regionalni sportsko rekreacijski i turistički centar Platak iz županijskog je proračuna izdvojeno je 1,9 milijuna kuna.


Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin je, govoreći o investicijskim ulaganjima, naglasila kako je Vlada RH donijela kriterije i mjerila za financiranje minimalnog financijskog standarda u obrazovanju, za škole i učeničke domove, od kojih je za materijalne troškove te kapitalna i investicijska ulaganja Primorsko- goranskoj županiji namijenjen iznos oko 59.000.000 kuna. Tim iznosom omogućena je realizacija svih započetih projekata ove godine, onih u Puntu, Čavlima, Viškovu i Hreljinu te je podsjetila da će ove godine započeti i rekonstrukcija i izgradnja školske sportske dvorane škole u Dražicama sredstvima Općine, a Županija će se priključiti 2019. godine.