Čavle 3. svibanj 2024. Izvor: TZO Čavle

Ove subote “Hodeć do Grada Grobnika” i Craft Festa

Ove subote “Hodeć do Grada Grobnika” i Craft Festa
Ove subote, 04. svibnja, Turistička zajednica općine Čavle poziva u šetnju - “Hodeć do Grada Grobnika”, kojom se promovira Čavle i Grad Grobnik kao destinaciju koja nudi obilje šetnica s prekrasnim pogledom te kulturno povijesnim sadržajima.

“Polazak je u 16 sati ispred ureda Turističke zajednice općine Čavle. Šetnja je rekreativno- interpretativnog karaktera namijenjena za sve dobne skupine. Planirani dolazak u Kaštel Grada Grobnika je oko 17:30 sati kada ćemo obići drevni Frankopanski Kaštel, i putujuću izložbu Putovima Frankopana. Pozivamo sve ljubitelje outdoor aktivnosti da ponesu primjerenu odjeću i obuću te dovoljno tekućine i pridruže nam se u besplatnoj šetnji. Svim šetačima bit će osiguran i autohtoni obrok - palenta kompirica i Grobnički sir”, poručuje Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle.


Nakon šetnje svi šetači će moći i nastaviti svoje druženje u Kaštelu na manifestaciji 6. Craft Fest Grobnik, gdje je ulaz također besplatan. 

Povratak je moguć pješice (po istom putu) ili redovnom autobusnom linijom 15 Autotroleja u 20:15 i 21:35 iz Grada Grobnika za Čavle s vezom za Rijeku.