Čavle 9. lipanj 2017.

Padobranski spektakl na Grobniku

Padobranski spektakl na Grobniku
Zaljubljenici u padobranstvo na Grobniku će danas i sutra doći na svoje, a uživat će i brojni znatiželjnici. 10. Svjetski kup okupio je 30 ekipa iz čak 18 svjetskih zemalja. Njih oko 150 s visine od 1100 metara danas su skakali na cilj, promjera veličine čepa od pive. 
 
Šareni se nebo nad slavnim Grobničkim poljem. Obojili su ga sudionici 10. Svjetskog padobranskog kupa u skokovima na cilj. Njih oko 150, raspoređenih u trideset ekipa, na Grobnik je stiglo iz svih krajeva Europe (Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Švicarske, Bjelorusije, Švedske, Finske, Francuske, Velike Britanije), ali i daleke Kine i Kanade.
 
Iz jedne hrvatske te dvije slovenske Cessne što ovih dana kruže nad Grobničkim poljem, na 1100 metara visine, “ispadaju” padobranci koji “gađaju” cilj od svega dva centimetra (nulu). 
 
Svaka od trideset peteročlanih ekipa ima pravo na osam skokova, a slavit će ona koja sakupi najmanje kaznenih centimetara. Natjecanja se održavaju u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.
 
Natjecanje na Aerodromu Grobnik prvo je od šest što se održavaju u sklopu Svjetskog padobranskog kupa. S Grobnišćine padobranci sele u slovensko Lesce, talijanski Belluno, njemački Peiting, austrijski Thalgau, dok je finale u švicarskom Locarnu.

10. Svjetski padobranski kup u skokovima na cilj na Grobniku organizira Padobranski klub Krila Kvarnera.