Čavle 7. lipanj 2019.

Panoramsko i Vertikalno lice Platka 2019.

Panoramsko i Vertikalno lice Platka 2019.
Ovog vikenda na redu je aktivno sportsko- zabavno ljeto na Platku koji će biti nezaobilazna destinacija za sve izletnike, sportaše te one željne zabave i odmora u prirodi. 

Sve započinje 8. lipnja u jutarnjim satima otvaranjem Festivala sportske rekreacije PGŽ u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ. Nakon sportskih aktivnosti za cijelu obitelj predlažemo da se poslijepodne ukrcate na žičaru te upoznate Panoramsko lice Platka!


Nakon prošlogodišnje pauze, ovo će biti odlična prilika za doživjeti Kvarner iz nove perspektive, a na vrhu Radeševa očekuje vas zanimljiv program.

Od 14 sati kad kreće vožnja, dočekat će vas glazbeni Duo Brutalero u svojoj akustičnoj verziji. Odaberite najdraži kut u chill zoni od paleta, bala sijena i ležaljki, opustite se i odmorite dok najmlađi posjetioci u kreativnim radionicama izrađuju origamije i maskote Platka. Posljednja đir do vrha je u 15.30 sati, dok program na  traje skoro pa dok svi ne odlučite otići do na šetnjom Turističkom stazom.

Zašto se vratiti na Platak i u nedjelju?

Nedjelja će okupiti veliki broj planinara, alpinista, trekera, pustolovnih i brdskih trkača i biciklista te sve ostale „outdooraše“ u drugom, proširenom izdanju Vertikalnog lica Platka. Prije same prijave ono što trebate učini jest odlučiti u čemu želite sudjelovati, a izbor je između trail utrka na 5, 10 i 20km, MTB utrke na 23km te kombinacije (5km+ 23km). Najuspješnije očekuju nagrade sponzora te unikatni  pehari od drva koje su izrađivali učenici osnovne škole Kantrida i Čavle.


Ove godine očekuju vas i dječje utrke prilagođene uzrastima od 5 do 12 godina koje će bodriti Pešekan i gđa. Pešekan te na kraju dodjeliti poklone i nagrade. Prijave su do 11.30 sati, a u 12 kreće zagrijavanje s maskotama. 

Službene prijave su zatvorene, ali uvijek se možete prijaviti i na licu mjesta do 10 sati. Ako se ipak ne osjećate spremi za ovu godinu, uvijek možete doći na izlet i bodriti sudionike ili staze propješačiti!