Čavle 18. travanj 2018.

Pogledajte napad senjskih uskoka na grobnički kaštel

Pogledajte napad senjskih uskoka na grobnički kaštel
Atraktivne scene napada senjskih uskoka na tvrđavu i hvatanja Josipa Rabate, snimane su sinoć u drevnom grobničkom kaštelu, gdje ovih dana ekipa Hrvatske radiotelevizije snima igrano- dokumentarnu seriju “Doba uskoka”.

Jedna od najatraktivnijih scena nove serije- “Doba uskoka” snimana je sinoć u starom grobničkom kaštelu, koji “glumi” tvrđavu Nehaj. Senjski su uskoci, u rekonstrukciji jednog od najpoznatijih trenutaka iz uskočkog razdoblja, napali tvrđavu i uhvatili te kasnije pogubili Josipa Rabatu. 


 
Igrano- dokumentarnom serijom “Doba uskoka” HRT će, kroz četiri jednosatne epizode te jedan dugometražni film, ispričati impresivnu priču o jedinstvenim senjskim uskocima, koja datira iz druge polovice 16. i prve polovice 17. stoljeća. 
 
Filmska ekipa Hrvatske radiotelevizije, na čelu sa scenaristom i redateljem Božidarom Domagojem Burićem na Grobniku snima još danas, a potom seli u Trakošćan i Ribnik, dok će snimanje završiti u studijima HRT-a. Serija bi trebala biti emitirana na proljeće iduće godine.