Čavle 30. listopad 2023. K.V./Grobnički rez

Prvi “Super tikva fest” razveselio čavjanske mališane

Prvi “Super tikva fest” razveselio čavjanske mališane
Prvi dječji "Super tikva fest" napunio Dom kulture na Čavlima dječjim smijehom, tikvama i raznim delicijama od tikve

Jučer se u Domu Kulture na Čavlima održao dječji "Super tikva fest", koji je na trosatnom druženju okupio brojne mališane. Za dobru dječju zabavu pobrinula se Udruga za kreativno promicanje znanja i vještina Grobnički rez, a djeca su još jednom pokazala svu svoju kreativnost.


Na degustacijskom stolu našlo se preko 15 jela od bundeve. Bilo je tu mlijeka od sjemenki buče, pečene tikve, bučinog ulja, bučnica, marmelade od tikve, tikvastog maslaca i soka od bundeve, a uz degustaciju djeca su ponešto naučila o raznim vrstama tikvi i njihovim hranjivim vrijednostima. Kuhala se juha od bundeve, pohale su se tikvice i radile polpetice od tikvica i sira, a uz malu školu kuhanja djeca su na poklon mogla uzeti i Malu tikvastu kuharicu.


Za umjetničko-dramski trenutak pobrinula su se djeca i kraljica manifestacije tikva, pa je kraj festivala obilježila mala izložba rezbarenih bundeva svih vrsta i oblika, a djeca su za roditelje osmislila kratki lutkarski igrokaz.


“Oduševljeni smo djecom, njihovom kreativnosti i s današnjom posjećenosti 1. dječjeg Super tikva festa na Čavlima i nadamo se da je ovo samo prvi od mnogih koji slijede, obogaćeni novim idejama i dječjom maštom. Zahvaljujemo se Općini Čavle na podršci i naravno svima koji su svojim jelima, donacijama i pomoći na samom festivalu omogućili da se on i održi. I naravno hvala djeci bez koje ne bi bilo ni Super tikve”, poručuju iz Udruge Grobnički rez.