Čavle 16. veljača 2018.

Serija “Novine” snimana na Grobnišćini

Serija “Novine” snimana na Grobnišćini
Popularne televizijska serije “Novine”, što se na području Rijeke i okolice snima od 13. veljače pa sve do 16. ožujka, ekipu je dovela i na Grobnišćinu, gdje je večeras snimljen dio scena za drugu sezonu.

Zanimljivo je bilo večeras na parkiralištu ispred spomen područja Soboli, gdje je glumačko- snimateljska ekipa “Novina” snimala nekoliko scena za drugu sezonu popularne HRT-ove dramske serije.


Dio grobničkih scena tijekom dana je snimljen i na području kamenoloma, a ekipa će se na Grobnik vratiti 3. ožujka kada će se snimati na cesti prema Aerodromu pa će promet povremeno biti zaustavljen te na lokaciji nasuprot naplatnih kućica gdje će se biti posebno atraktivno. Grobnički kadrovi tako će kroz popularnu seriju obići Hrvatsku, a možda i šire, dok će se zahvala Općini Čavle, s kojom je ostvarena sjajna suradnja, naći i na odjavnoj špici serije.

“Novine” će se u Rijeci, Kastvu, Kostreni, Omišlju, Opatiji i dakako na Grobnišćini snimati sve do sredine ožujka, točnije do 16. ožujka, nakon čega se ekipa vraća u Zagreb gdje će snimati interijeri.


Glumačko- snimateljsku ekipu serije, što će se emitirati na jesen u “prime-time” terminu, predvodi redatelj Dalibor Matanić, koji je najavio bržu i napetiju 2. sezonu s još više akcije, novim likovima i zapletima. Scenarij potpisuje Ivica Đikić, producenti su Miodrag Sila i Nebojša Taraba, a seriju za Hrvatsku radioteleviziju realizira produkcijska kuća “Drugi plan”.