Čavle 6. siječanj 2022. Klaudio Vrančić

Silueta Grobničkog dondolaša krasi centar Čavje

Silueta Grobničkog dondolaša krasi centar Čavje
Svečanim otkrivanjem atraktivne siluete Grobničkog dondolaša ispred Doma kulture na Čavlima neslužbeno je počelo peto godišnje doba.

U Čavlima, ispred Doma kulture, danas je svečano otkrivena atraktivna silueta Grobničkog dondolaša. Čast da otkriju trajni spomen na jedan od grobničkih brendova imali su idejni začetnik Grobničkih dondolaša Duško Žeželić Dule i predsjednik Alen Haramija, a u pomoć su im priskočila i dva “mića” dondolaša.  


“Ovo je veliki dan za Grobničke dondolaše, koji su dobili vizualno obilježje i spomen kakvo i zaslužuje jedna od najbrojnijih i najaktivnijih udruga na našem području. Udruga koja njeguje, vrednuje i čuva nematerijalnu baštinu Grobnišćine”, istaknuo je Alen Haramija, predsjednik Grobničkih dondolaša, najavivši kako će druga silueta, 22. ovog mjeseca, biti otkrivena u Dražicama.


Slika Dondolaša u prirodnoj veličini nalazi se na limu debljine jedan centimetar, a na ploči pokraj siluete je opis Dondolaša na hrvatskom i engleskom jeziku, kao i QR kod, čijim skeniranjem zainteresirani mogu dobiti više informacija o Grobničkim dondolašima. Tu je i umanjena replika dondolaškog zvona, koja će posebno razveseliti najmlađe. 


Okupljene su na Čavlima pozdravili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle Norbert Mavrinac te Duško Žeželić Dule, naglasivši značaj i nemjerljivi doprinos Grobničkih dondolaša za naš kraj.

Nakon svečanog otkrivanja siluete mnoštvo je preselilo na Cipicu, gdje je odjeknulo veliko dondolaško zvono razbudivši maškaranu Grobnišćinu.