Čavle 24. lipanj 2019.

Sjajni Teatar Kerekesh “rasplakao” Grobničane

Sjajni Teatar Kerekesh “rasplakao” Grobničane
Salve smijeha odjekivale su Domom kulture na Čavlima, gdje je, u sklopu 19. “Festivala pučkog teatra”, gostovao Teatar Kerekesh s duhovitom predstavom “Pokopaj me nježno”. 

Dom kulture na Čavlima sinoć je plakao od smijeha. Nakon Teatra Exit koji je, s predstavom “Shakespeare na Exit”, u petak otvorio 19. “Festivala pučkog teatra”, na Grobnik je stigao Teatar Kerekesh. 


Sjajna glumačka postava (Jan Kerekesh, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek, Mijo Pavelko) grobničkoj je publici odala tajne grobarskog zanata. Naime, radnja najnovije komedije Teatra Kerekesh- “Pokopaj me nježno” odvija se u istoimenom pogrebnom poduzeću i mrtvačnici u selu Strahlinec.


Kreativni direktor Puh uz pomoć pomalo ograničenog asistenta Mišaka pokušava za nove grobare obučiti šaroliko društvo: Bosanca Mehu Puzića, albanskog slastičara Izmeta Haljimija, gay fizioterapeuta Roberta Fotića i gluhonijemog Miljenka Pavelića.


19. “Festival pučkog teatra”, koji se već tradicionalno paralelno odvija u općinama Čavle i Omišalj, na Grobnišćinu se vraća u četvrtak. U starom grobničkom kaštelu gostuje Kazalište Tragači s predstavom- “Nora- trenutak pobune“.