Čavle 23. travanj 2016.

Sjajni Zijah oduševio publiku na Čavlima

Sjajni Zijah oduševio publiku na Čavlima
Zbog Zijaha Sokolovića i predstave “Kobajagi donijela me roda” u Domu kulture na Čavlima tražila se karta više. Svi koji su došli do traženog “komadića papira” večeras su kući otišli zadovoljni jer Sokolović je još jednom oduševio.
 
Odakle smo došli? Kamo idemo? Čemu se možemo nadati? Samo su neka od pitanja na koja se, na duhovit način, trudi odgovoriti bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović u poznatoj monodrami “Kobajagi donijela me roda”.  
 
Predstava je premijeru imala sada već davne 1993. godine u Beču. Od tada do danas izvedena je više od 750 puta, što dovoljno govori o njenoj kvaliteti, dok o kvalitetama autora i glumca Zijaha Sokolovića ne treba trošiti previše riječi. Potvrdio ih je i večeras na Čavlima. 
 
Duhoviti je bosanskohercegovački glumac, gotovo sat i pol vremena, nevjerojatnom lakoćom i impresivnom energijom zabavljao grobničku publiku u prepunom Domu kulture. Grobničani su znali uzvratili. Dlanove nisu štedjeli, a na samom su kraju sjajnog glumca u nekoliko navrata zvali na bis.
 
Iako pomalo neobična “Kobajagi donijela me roda” još je jednom potvrdila da se radi o predstavi koju se isplati pogledati.