Čavle 22. kolovoz 2021.

Sportaši se na "Sportskom licu" natjecali za “trofej” Platka

Sportaši se na "Sportskom licu" natjecali za “trofej” Platka
Sportsko lice Platka protekle je subote okupilo brojne sportske entuzijaste koji su se natjecali u odbojci na pijesku, košarci, malom nogometu, boćanju i disc golfu

Čak 44 ekipe protekle su subote odmjerile snage u odbojci na pijesku, košarci 3v3, malom nogometu, boćanju, dok se 18 disc golfera borilo za naslov prvaka i bodova za globalni PDGA rejting. To je po prvi puta na Sportsko lice Platka privuklo igrače iz Srbije i Slovenije koji su odmah došli do postolja, ali ipak su domaće snage, Ira Molnar Gorički i Božidar Marić osvojile zlato. Turnir je održan u suradnji s Disc golf klubom Eagle. 


Odbojka na pijesku i Laganini malonogometni turnir okupili su velik broj ekipa te ponudili najnapetije i najkvalitetnije mečeve do sada. Odbojkaši su bili jako zadovoljni ovogodišnjom kvalitetom terena te su prvi puta uspjeli dovršiti finale prije mraka. U finalu su se sastale “Srećina ekipa” i ekipa “Val” koja je odnijela pobjedu u trećem setu. 


U nogometu se jedanaest ekipa borilo svim snagama osvojiti odlične nagrade koje je osigurala Zagrebačka pivovara, Destilerija Aura, Tvornica likera Darna te Metropolis beach bar Kostrena. Na kraju se pobjednik odlučio izvođenjem penala te je ekipa “TSI” osvojila zlato.


Ove godine, po prvi puta je održan mini turnir u ženskoj košarci,a nakon 2017. vratili su se i košarkaši u kolicima. Ekipe iz Zadra i Šibenika, ugostila je domaća ekipa iz KKOI Kostrena, nakon čega su na teren stigli i kadeti kako bi pokazali što znaju. Cijelog dana teren je zračio odličnom energijom te se igrala prava “old school” košarka iz ljubavi prema sportu.


Boćarski turnir ekipe iz Rijeke i okolice tradicionalno pohode, a one koje su došle po prvi puta ove godine oduševile su se dobrom atmosferom. Najuspješnije ekipe dobile su drvene medalje od kojih su neke oslikali učenici područne škole Rukavac.


Cijeli projekt je dio Festivala sportske rekreacije PGŽ te se održava uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Primorsko-goranske županije, Općine Čavle, TZ Kvarnera te INA d.d. kompanije.


Iduće nedjelje, 29. kolovoza, na svoje će doći trail trkači i XCO biciklisti na Vertikalnom licu Platka i najdražem brdu uživanja. Prijave su još uvijek moguće na stotinka.hr. Spomenimo i kako će u 16 sati bit organizirana panoramska vožnja žičarom s najljepšim pogledom na Kvarner.