Čavle 5. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Sportski ponos Čavje- Općina nagradila hrvatske prvakinje

Sportski ponos Čavje- Općina nagradila hrvatske prvakinje
Općina Čavle ugostila i nagradila boćarice Čavle ŠB, koje su u Labinu osvojile naslov državnih prvakinja

Trofejne čavjanske boćarice svoje su vitrine proteklog vikenda nadopunile novim peharom hrvatskih prvakinja. Nakon što su u finalu bile bolje od boćarica iz Labina šesti su puta, u jedanaest godina kratkoj povijesti kluba, Čavjanke osvojile naslov najboljih u državi. 


“Mislim da je naše prvo mjesto u potpunosti zasluženo. Posljednjih godina naše su klinke polako stasale, a ove su pokazale da su se razvile u prave igračice. Jako smo sretne i nadamo se obrani naslova“, poručila je Carrolina Bajrić, koju već u lipnju čeka nastup na Mediteranskim igrama u Alžiru.  

“Škola boćanja je jedina ekipa koja je nastupala u svih šest finala novog sustava natjecanja. Zadovoljstvo je tim veće jer mi ne uzimamo formirane igračice, već ulažemo u mladost. Iz godine u godinu pokušavamo jednu dvije curice uvesti u igru”, istaknuo je Dean Klarić, trener Čavle ŠB, zahvalivši Općini na pomoći.

Nakon posljednjeg uspjeha u nizu sportski ponos Čavje danas je ugostila općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, uručivši boćaricama cvijeće, čokolade, ali i novčanu nagradu od 4 000 kuna.


“Navikli smo na njihove uspjehe, iza kojih su veliki trud, odricanje i ljubav prema boćanju. Na name je da ih dalje pratimo, omogućimo im što bolje uvjete te da pomognemo daljnji razvoj kluba”, poručila je Cvitan Polić, čestitavši novim državnim prvakinjama.

Za kraj spomenimo i kako će čavjanske boćarice krajem listopada braniti boje Hrvatske na Kupu europskih prvakinja što će se održati u talijanskoj Aosti.