Čavle 2. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Čavjanske boćarice naslov prvakinja vratile na Grobnik

Čavjanske boćarice naslov prvakinja vratile na Grobnik
Čavjanske boćarice naslov hrvatskih prvakinja nakon tri su godine vratile na Grobnik. Šesti je to naslov u jedanaest godina kratkoj povijesti Boćarskog kluba Čavle ŠB.

Nastavlja se sjajna sportska priča s Hrastenice! Čavjanske boćarice naslov hrvatskih prvakinja nakon tri su godine vratile na Grobnik. Šesti je to naslov u jedanaest godina kratkoj povijesti Boćarskog kluba Čavle ŠB. A zbog činjenice da su u finalu svladale Labinjanke, trostruke uzastopne prvakinje, ionako slatka slavljenička torta Čavjankama će biti još slađa. 


Podsjećamo prva finalna utakmica, odigrana na Hrastenici prije tjedan dana, završila je slavljem domaćih igračica (16:8). Za povratak naslova na Hrastenicu Čavjankama je protekle subote u Labinu tako bio dovoljan i neriješen rezultat. Nakon drame u tehničkim disciplinama i pobijede dva para u zadnjim igrama završilo je 12:12 i grobničko je slavlje u Istri moglo početi.


“Kada se i šesta titula osvoji s još uvijek maloljetnom ekipom mislim da to govori sve. Kontinuitet stvaranja mladih snaga ne prestaje i to je ključ uspjeha. Protekle godine očito nisu bile dovoljne da mladost stasa i preuzme konce igre i rezultata u svoje ruke, ove godine smo to dočekali. Uz naše najiskusnije cure iz prve generacije, Nikol Marelju, Carrolinu Bajrić i Marinu Svetić i jednu igračicu koja je bila odsutna dvije godine- Iru Nimčević, nova mladost je odigrala svoje prve prave zrele utakmice. Pohvale svakako idu nositeljicama. Carrolina u finalnoj seriji bez poraza, jednako kao i 13- godišnja Ema Maršanić, cura o kojoj će se tek čuti jer je već sad pokazala zrelost seniorke i kvalitetu igre koja se rijetko viđa u tim godinama. I sve ostale mlade nade su opravdale svoje uloge i pozicije, jednostavno, ova titula, ovaj naslov je bio pravi teamwork”, poručio je Dean Klarić, trener novih hrvatskih prvakinja s Hrastenice.


Inače, boćarice Čavle ŠB sezonu su doradile bez poraza, uz četiri neriješene utakmice. Na putu do finala i naslova hrvatskih prvakinja u polufinalu su izbacile Komižu, gostujućom pobjedom i domaćim remijem.