Čavle 20. kolovoz 2023. Sva lica Platka/D. Pavlović

Sretno 7. Sportsko lice Platka okupilo brojne sudionike

Sretno 7. Sportsko lice Platka okupilo brojne sudionike
Sportsko-rekreativni spektakl na 1111 metara nadmorske visine okupio tristotinjak sudionika

U subotu je za područje Rijeke bio najavljen crveni meteoalarm, a na Platku su se ujutro i navečer nosili dugi rukavi. Prekrasno vrijeme i ugodna temperatura oduševili su tristotinjak sudionika sretno- 7. izdanja Sportskog lica Platka, koje se tradicionalno održava u drugoj polovici kolovoza.


Najveći broj ekipa do sada okupio se na ovom sportskom događaju. Boće i odbojku na pijesku je zaigralo 12 ekipa u muško-ženskim ekipama, nogomet je okupio 11 ekipa, košarka 3v3 17 ekipa u različitim kategorijama, od djece i mladih do seniora i košarke u kolicima, a 22 disc golfera i golferica uživalo je igrajući na najboljem terenu u Hrvatskoj. 


Puni parking, zauzeta roštiljna mjesta, gužva u domovima te ispunjeni sportski tereni i dječja igrališta pokazala su najbolje lice Platka. Sadržaja je bilo za sve, a timski duh i fair play su bili najbolji odraz “sportskog lica”. Kvaliteta igre na svim terenima je bila na najvišoj razini do sada.


Da natjecatelji ne bi bili gladni, zadužen je bio Ina food truck fresh corner, dok su nagrade osigurali Red bull, Hidra ISO, Darna- tvornica likera Rovinj, Suza T.B., Destilerija Aura i Delmerion kozmetika.

Cijeli projekt je dio Festivala sportske rekreacije PGŽ te se održava uz podršku i pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, Općine Čavle, TZ Kvarnera te INA d.d. i JGL d.d., Erste banke.


Društvo sportske rekreacije Kvarner poziva sve zaljubljenike u trčanje i biciklizam na Vertikalno lice Platka koje će se održati u nedjelju 27. kolovoza. Prijave su otvorene na stotinka.hr i my raceresults.

Spomenimo i kako će naredne nedjelje najmlađi moći isprobati svoje biciklističke vještine na poligonu Biciklističkog kluba Team Rodeo.