Čavle 24. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Sviralo se, pjevalo i nazdravljalo svetom Bartolu u čast

Sviralo se, pjevalo i nazdravljalo svetom Bartolu u čast
Blagdan sv. Bartola, jednog od tri čavjanska zaštitnika, Grobničani i njihovi gosti obilježili vjerskim i kulturno- zabavnim događanjima

“Bartoji” su se oduvijek najviše veselili najmlađi pa ne čudi što su upravo čavjanski mališani otvorili današnju proslavu obilježavanja blagdana svetog Bartola apostola. 


Tijekom čitavog su dana, u pratnji roditelja, nonića i nona, obilazili tradicionalni bartojski sajam, a u popodnevnim ih je satima, na Trgu hrvatskih branitelja, dočekao Dječji kutak. Uživali su u dvorcima na napuhavanje, balonima i palačinkama, a mogli su i oslikati nasmijana lica.


U večernjim je satima u Cerniku, ispred župne crkve svetog Bartola apostola, svečanu svetu misu prevodio vlč. Nikola Vranješ, nakon čega su se okupljeni vjernici nastavili družiti uz tradicionalni “Bartojenak”. 


Iza Doma kulture Čavle, predstavile su se talentirane mlade nade novootvorenog Centra harmonike “Sabbatini”, nakon čega je fešta, u čast jednom od tri čavjanska zaštitnika, nastavljena uz sjajnu Klapu “Intriga”.


Spomenimo i kako su između izvrsnih nastupa dodijeljena priznanja najboljim čavjanskim sportašima, kao i ona za najljepši ‘privrat’ i balkon. Proslava ovogodišnje “Bartoje” uz bogat će se program nastaviti se sve do nedjelje