Čavle 17. listopad 2023. K.V.

Uspješno obavljen tehnički pregled nove žičare na Platku

Uspješno obavljen tehnički pregled nove žičare na Platku
Danas je na Platku uspješno obavljen tehnički pregled nove žičare, jedan od posljednjih administrativnih koraka koji prethode njezinom otvorenju

Platak će u ovu zimsku sezonu krenuti s novom četverosjedežnicom vrijednom približno 4,8 milijuna eura (33 milijuna kuna), najvećom investicijom u povijesti skijališta koju je u potpunosti financirala i provodi Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra.

Goranski sportski centar podnio je zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za novu žičaru Radeševo 2 i prateće objekte. U tehničkom pregledu sudjelovali su predstavnici investitora, projektanti, nadzorni inženjeri,  predstavnici svih izvođača radova u procesu gradnje i opremanja te predstavnici javnopravnih tijela.


"Tehnički je prošao, jedino što moramo dostaviti je izvještaj o dodatno provedenim ispitivanjima elektroinstalacija, panik rasvjete i gromobranske instalacije koja smo odradili. Nakon toga slijedi pregled žičare od strane ovlaštene tvrtke kako bi žičara dobila dozvolu za rad i naravno svečano otvorenje”, rekao je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Izgradnja četverosjedežnice Radeševo 2 ugovorena je sa zajednicom ponuditelja Strucon i Bartholet Maschinenbau. Nova žičara dugačka je 800 metara, ima 114 stolaca, od kojih je dio opremljen nosačima za bicikle.