Čavle 9. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Uz brdo sporta i zabave na Platku obilježen Olimpijski dan

Uz brdo sporta i zabave na Platku obilježen Olimpijski dan
Međunarodni olimpijski dan na Platak je privukao brojne posjetitelje, koje su dočekali sportski, rekreativni i zabavni sadržaji

Platak je danas bio pun posjetitelja, koji su Međunarodni olimpijski dan odlučili provesti aktivno, a najviše su dakako uživali najmlađi. Dočekalo ih je brdo sportskih, rekreacijskih i zabavnih sadržaja. 


Na samom su početku okupljene pozdravili predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ Mladen Pokrajčić, potpredsjednica Društva Crvenog križa PGŽ Marija Jakominić i pročelnica Upravnog odbora za zdravstvo PGŽ Vesna Čavar.


Planinari su odmah nakon službenog otvaranja krenuli na svoj pohod do Snježnika, na parkingu je trening vodio popularni Mario Mlinarić, atletski program atletičari Kvarnera, a organizatori su za okupljene pripremili i tri različite šetnje Platkom.


Atrakcije i rekviziti posjetiteljima su se danas nudili po promotivnim cijenama. Uz to i ove se godine na Platku moglo i jahati, testirati preciznost u gađanju lukom i strijelom... Okupili su se i dobrovoljni darivatelji krvi, a održane su i zanimljive edukacije. 


Program je vodio Dražen Turina- Šajeta a za glazbenu je podlogu bila zadužena DJ Kristina Blondes. Sjajan dan na Platku organizirao je SSR “Sport za sve” PGŽ u suradnji s KŠR Gorovo, NZZJZ PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko-goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.