Čavle 23. kolovoz 2020.

Uživanje na Platku na dva kotača te na dvije ili četiri noge

Uživanje na Platku na dva kotača te na dvije ili četiri noge

“Vertikalno lice Platka” posjetiteljima je danas ponudilo brojne sadržaje, vozilo se bicikle, penjalo, trčalo… a ovogodišnji novitet bila je utrka vlasnika i njihovih četveronožnih ljubimaca.

Nakon subotnjeg “Sportskog” Platak je danas brojnim posjetiteljima, koji su predivan dan odlučili provesti na najdražoj planini, pokazao svoje “Vertikalno lice”. 


Natjecateljski dio današnjeg programa otvorili su zaljubljenici u brdsko trčanje, koji su snage odmjerili na 5,10 i 20 kilometara dugim stazama. Rijeka trkača svih generacija sa starta je potekla kroz ljepote Platka. 


Malo nakon trkača na red su došli biciklisti, rekreativci i natjecatelji. Spomenuti svakako treba kako su za fizički najspremnije organizatori i ove godine pripremili i zahtjevnu “Run & bike” kombinaciju.


Svoje su umijeće u brdskom trčanju danas pokazali i najmlađi. Mališani su, podijeljeni u nekoliko dobnih kategorija, svoju utrku otrčali uz pomoć uvijek rado viđene maskote- Platka.


Ovogodišnji novitet, koji je malo koga ostavio ravnodušnim, bila je utrka vlasnika i njihovih četveronožnih ljubimaca. Psi su danas na Platku imali i svoj kutak, a uz brojne sadržaje spomenuti svakako treba kako su posjetitelji imali priliku udomiti psiće iz skloništa. 


Svoj su doprinos i ove godine dali članovi Speleološke udruge Estavela. Znatiželjni prolaznici imali su priliku na jednom mjestu saznati sve o speleologiji, ali i isprobati opremu za penjanje. Nezaboravan vikend na Platku održan je u organizaciji Društva sportske rekreacije Kvarner.