Čavle 14. kolovoz 2023. Klaudio Vrančić

Vinska fešta na Grobnik privukla ljubitelje dobre kapljice

Vinska fešta na Grobnik privukla ljubitelje dobre kapljice
Opojni mirisi ponajboljih vina Istarske i Primorsko- goranske županije širili su se konobama frankopanskog Kaštela u Gradu Grobniku

Svoje je tekuće specijalitete jučer na Grobniku okupljenima ponudilo desetak vinara iz Istarske i Primorsko- goranske županije i to: Vina Fuhtar, Vinarija Visintin, Vinarija Černeka, Kapić winery, Coslovich Istrian Wines, Vina Bažon, Vina Bernobić te gosti iz slavonske općine Cernik.


Na samom početku okupljene su pozdravili općinska načelnica Ivana Cvitan Polić i direktorica čavjanske Turističke zajednice Rea Čargonja. Domaćini su iskoristili priliku i prigodnim zahvalnicama nagradili vjernost proizvođača vina i suhomesnatih delicija koji već godinama stižu na Grobnišćinu.


U bogatoj grobničkoj “vinskoj karti” brojni su ljubitelji dobre kapljice mogli neograničeno uživati kupnjom degustacijske suvenir čaše, koja im je ostala kao trajna uspomena na još jedan sjajan grobnički “Dan vina”.


Vina su gostima poslužila kao izvrstan aperitiv, ali i digestiv, nakon nadaleko poznatih grobničkih specijaliteta - palente kompirice te kobasica i zarebrnika na vinu, koje su pripremili i servirali vrijedni članovi Udruge Palentar. 


Meni su sirevima popunili proizvođači Frankulin i Mičetić, a suhomesnatim proizvodima Franjul i Mario Tworek. Nagrađivane octe predstavila je Tenuta Tre Terre, a domaće kolače i pekmeze Vidov san, dok je Destilerija Krulčić ponudila rakije i likere.


Da se fina vina i ukusna hrana ne degustiraju u tišini pobrinuo se “Trio Plus”, a za pjesmu u konobi bijelih vina, konobi crnih vina, konobi muškata i konobi po starinsku pobrinuli su se i sami, sjajno raspoloženi, posjetitelji.


Tradicionalni “Dan vina” u Kaštelu Grobnik organizirali su Udruga Palentar i Turistička zajednica općine Čavle, uz pomoć Općine Čavle.